Pomaria ecologica Badacin

Pomaria Badacin este o livada ecologica din judetul Salaj, in care cultiva piersici, ciresi, zmeura, nuci si mere.

In satul Badacin, fermierul Pop Tudor a preluat o livada de meri si apoi a mai plantat esalonat, piersici, ciresi, nuci si zmeura. Pe urma, s-a inscris in agricultura ecologica pentru recunoastere si certificare. Pe langa aceste plantatii, exista si soiurile traditionale de mere (Shuare, Marul raiului, Botul, Marul de vara), de ciresi (Oltoane), de pere (Cesarasti, Vilmose, Mociocute). Toate fructele sunt naturale, iar pomii nu au suferit niciun tratament cu substante chimice.

Munca si pregatirile pentru anul urmator incep toamna tarziu, cand pamantul din livada se ara, apoi se imprastie si se incorporeaza gunoiul, manual, la fiecare pom. Pomii sunt imunizati cu subtante pe baza de sulfat de cupru iar primavara devreme se fac taierile de rodire, discuitul intre randuri si sapatul manual pe rand. Se executa tratamente pomicole pe baza de alge, bacterii de sol si extracte de plante.

Livada a fost vizitata de Maria Varga doctor nutritionist dietetician care recomanda, din suflet, fructele naturale din Pomaria Badacin, iar nectarul de piersici si si alte produse pomicole au fost gustate si apreciate de Alteta Sa Regala Printul de Wales la o intalnire cu micii producatori din Transilvania. Toate fructele recoltate si siropurile preparate in ferma sunt distribuite consumatorilor prin Asociatiile de Sprijin ale Agriculturii Taranesti (ASAT) Cluj si Timisoara.

Mai mult >>

 

 

 

 

 

 


 


Cautare