Burgeri din mazarea galbena

Nu există animale in fermele vegetale, dar exista multe câmpuri care furnizeaza burgeri in intreaga lume.

În rotație cu cereale și culturi de semințe oleaginoase, cum ar fi grâul și rapita, de multe ori se cultiva si mazare galbenă pentru furnizorii importanti de proteine vegetale. Mazarea galbena a devenit un nou pilon pentru industria carnii pe baza de plante. În SUA, vanzarile de carne pe bază de plante, a crescut cu 45 %. În noiembrie, Protein Industries Canada, un parteneriat public-privat, a anunțat o co-investiție de 7,6 milioane dolari pentru a dezvolta plante, fără soia. alternative la carne de porc și de vită. Mazărea a devenit un ingredient de bază pentru industria cărnii pe bază de plante, în parte, deoarece leguminoasele sunt o sursă foarte ieftină de niveluri foarte ridicate de nutriție.

Eficiența de bază a terenurilor și a resurselor de a face burgeri sau nuggets direct din plante este un motiv major pentru care produsele alternative au amprente mult mai mici de mediu și clima. Și dincolo de faptul că sunt mai jos în lanțul alimentar, leguminoasele oferă o suită mai largă de oportunități pentru sustenabilitatea sistemului alimentar. Leguminoasele beneficiază de sănătatea solului și de rezultatul final. Leguminoasele fixează azotul din aer în azot pe care plantele îl pot folosi, datorită ajutorului bacteriilor prietenoase care trăiesc în rădăcinile plantelor. În plus, reduc îngrășământul necesar pentru alte culturi în sistemul de rotație al fermierilor. Leguminoasele necesita foarte puțină apă, îmbunătățesc microbiomului solului, structura solului și retenția apei, imbunatatesc randamentul si calitatea culturii ce urmeaza in rotatie, contribuie la prevenirea bolilor culturilor și ajuta fermierii să reducă sau să elimine buruienile cea ce ofera o mai buna prelucrare a solului. Fara impactul transformator al leguminoaselor asupra durabilității comunităților agricole, terenurile ar produce mult mai puțin din cauza degradării solului.

Dincolo de carne, alimentele imposibile și proteinele alternative sunt subiectele fierbinți. Și totuși, cererea de proteine din leguminoase boabe este mare în Orientul Îndepărtat din Asia și Africa. Canada este in prezent cel mai mare exportatotor de leguminoase și mazăre uscată. Este loc si pentru o creștere mai mare pe piața internă a proteinelor din plante și a cărnii alternative, datorită gustului consumatorilor și faptului că oamenii recunosc proteinele din plante ca o sursă responsabilă de proteine. Fermierii, nu controlează ceea ce vor oamenii. Părerile oamenilor se schimbă din mai multe motive: vor să fie mai sănătoși, vor să ajute mediul înconjurător, vor să sustina un al fel de agricultura. De la câmp până la sistemul alimentar, producatorii si consumatorii văd leguminoasele ca o parte a tabloului mai amplu al durabilității si cred că ele fac parte din soluție. Este un fel de vot cu furculița, pentru a putea mănca mai multe proteine vegetale.

 


Cautare