Sancraiu, sat european, cultural si agroturistic

Zona dintre Huedin si Cluj este o zona interesanta din punct de vedere geografic, istoric, dar mai ales etnografic, unde cultura maghiara a ramas intacta. Zona include 40 de sate. 

Sincraiu (Kalotaszentkirály), unul din cele mai frumoase sate din judetul Cluj, este construit pe malurile raului Calata, la o distanta de circa 6 km de Huedin. Muntii inconjuratori sunt dominati de varful Vladeasa de 1836 m. Varietatea peisajului. chei, pesteri, cascade si paduri, reprezinta ocazia unor plimbari sau ascensiuni de neuitat.

Cele sapte lacuri artificiale isi asteapta pescarii, pe cei ce practica scufundarile sau sporturile nautice. De aici puteti face excursii de o zi la barajul si lacul Fantanele-Belis, la Pietrele Albe, un impresionant abrupt de calcar, la cascada Rachitele sau la arborii de Sequoia de pe Dealul Domnului, în vecinatatea satului Sacuieu.

Inca de la intrare sunteti avertizati ca ati ajuns in comuna europeana Sancraiu. In comuna Sancraiu sunt 46 de pensiuni, toate fiind clasificate de catre Ministerul Turismului la diferite standarde. Cei mai multi vizitatori vin cu prilejul Festivalului de cantece si dansuri populare. Acest eveniment se organizeaza in fiecare an, in prima saptamana din luna august.

Oferta cazare >>

 


Cautare