John si Brady Jacobson au infiintat o livada de de mere si pere pe 60 de hectare in zona de vis al Muntilor Hood si Adams.
Inspirati de tehnicile europene de pomicultura, intr-o veche ferma construita in 1904, a luat fiinta prima ferma bio pomicola din statul Oregon, care a fost certificata ecologic integral in 1989. Ferma o fost bine promovata prin articole si emisiuni TV. In prezent se cultiva 20 de soiuri de mere ecologice, iar productia anuala atinge o valoare de 1,2 milioane de lire sterline. 30 % din productia de pere ecologice se realizeaza in fermele Hood River Valley. John si Brady Jacobson, cultivatori biodinamici, acorda o mare importanta integrarii fermei in peisajul natural, precum si revenirii la originile mai profunde ale miscarii ecologice. Ei ofera produse direct din ferma, pe pietele locale sau regionale si doneaza o parte din fructe unei scoli printr-un program de parteneriat.
Ferma gazduieste intr-un cadru unic, in cele doua zile din week-end, nunti si creaza sentimentul tinerilor casatoriti, prietenilor si familiilor ca timpul s-a oprit in loc sau ca sunt intr-o epoca romantica. Vederea muntilor Mt Hood, Mt Adams si Mt Rainier, gradinile din zona, livezile, campurile, iazurile, padurile si lacul, arhitectura unica a fermei, mesele organizate cu produse organice proaspete din ferma, pregatite de un stralucit bucatar creaza atmosfere memorabile pentru fiecare nunta. In cadrul fermei exista posibilitati de cazare de la 6 persoane pana la 200 de persoane. Mt. Hood Organic Farms a fost ales de doua ori ca cea mai buna destinatie pentru organizarea de nunti din lume.