Magiunul de prune Topoloveni, judetul ArgesS.C.Sonimpex Serv Com s.r.l. a fost fondata in 1993, fiind o societate cu capital romanesc integral privat.  

In 2001, societatea a preluat prin cumparare Fabrica de magiun de la Topoloveni, care are o istorie considerabila: a fost infiintata in 1914 si a fost prima fabrica de acest gen din tara, cunoscuta sub denumirea de ”Cooperativa din Topoloveni”. Fabrica a fost repusa in functiune in conditii tehnologice adaptate standardelor internationale, ceea ce a determinat un progres in ce priveste calitatea produselor si recunoasterea nationala si internationala a acestei calitati. 

Compania Sonimpex Serv Com este singura producatoare din Romania pe segmentul prelucrarii si conservarii fructelor fara zahar adaugat si fara agenti de conservare. Pe langa Magiunul de prune Topoloveni, compania mai are in portofoliu si o gama de dulceturi fara zahar (capsuni, visine, cirese negre), dar si o zacusca de vinete si o pasta de tomate. 

In 2010, compania a inregistrat o productie anuala de 210 tone (circa 800.000 de borcane), capacitatea fabricii fiind dubla. 

Magiunul de prune Topoloveni detine din 8 aprilie 2011 certificarea de Indicatie Geografica Protejata la nivel european, acesta fiind primul produs romanesc traditional inscris in registrul european al denumirilor de origine protejata si al indicatiilor geografice protejate.

 

Doua dintre produsele Sonimpex Serv Com au obtinut distinctia ”Superior Taste Award” din partea Institutului de Gust si Calitate de la Bruxelles: Magiunul de Topoloveni a fost premiat in doi ani consecutiv (2010 si 2011), iar Dulceata de cirese negre Topoloveana fara zahar adaugat – inregistrata la OSIM in septembrie 2010 – a primit pentru prima data in 2011 aceasta distinctie. 

Compania Sonimpex Serv Com este furnizor al Casei Regale a Romaniei din 2010 si detinatoare a certificatului de ”cod NATO de agent economic”. 

Magiun natural de prune TOPOLOVENI ingrediente: prune proaspete romanesti; fara zahar adaugat; fara conservanti; produs 100% natural. 

Magiunul natural de prune TOPOLOVENI are denumerea protejata la nivel national si european.
 

Informatii suplimentare si un magazin online prin intermediul caruia puteti comanda produsele mentionate mai sus gasiti pe site-ul:

www.magiun-sonimpex.ro