Casul afumat din zona turistica Rucar, judetul ArgesCasul afumat Rucarm este unul dintre cele mai bune casuri afumate din Carpati.

 

Casul nu e prea sarat, nici nu ustura. Este suculent, destul de moale si totusi ferm. Se inveleste prin inmuierea intr-o pelicula de ceara de albine, care da splendida culoare rosie-maronie. Afumarea e indelungata, cel putin o saptamana la fum rece de rumegus si cetina de brad.

Merge ca aperitiv dar si la desert cu ceva fructe. Se recomanda si langa o tuica batrana, galbuie si uleioasa de Arges, invechita in butoaie de dud. S-au se poate incheia cu o Tamaioasa de Stefanesti.

 

Ca produs traditional atestat, „Casul afumat de Rucar” il gasiti la producatorul PF VOROVENIC BUJOREL din Rucar.

 

Tinutul Rucarului, este un izvor nesecat de istorie, etnografie traditii si obiceiuri, una dintre cele mai frumoase si pitoresti zone turistice din tara, fascinand privitorul cu peisajele lui mirifice.

 

Rucar, zona turistica cu o flora si o fauna deosebit de bogate, se afla la o altitudine de circa 650 de metri si face parte din zona culoarului Rucar-Bran ce are de o parte si alta a sa Muntii Piatra Craiului, Leaota si Bucegi.

 

Aerul, linistea, frumusetea peisajelor inconjuratoare si traditiile acestor locuri fac din Rucar o destinatie de vacanta ideala pentru odihna si relaxare.

Atit in aceasta localitate cit si in toata zona s-a dezvoltat sistemul de turism rural (agroturism), care ofera celor interesati, pe linga frumusetea locurilor si mincarurile traditionale, caldura deosebita a oamenilor din aceste locuri.

 

Locurile sunt incarcate de istorie si legenda, fiind povestite aventuri prin partea locurilor inca din timpurile dacilor. Totusi, ca documentare istorica, Rucar este o veche asezare de mosneni impamanteniti aici de catre Mihai Viteazul (~anul 1600). Legenda spune ca Negru-Voda i-a asezat aici pe cei care fugiti din calea tatarilor, i s-au alaturat in lupta. Frumusetea deosebita a locurilor, pitorescul asezarilor majoritar vile-montane, superbe, folclorul si traditia, atrag anual mii de turisti.Articole similare

cazare-rucar.viaromania.eu