Pepenii de Dabuleni, judetul Dolj - pot deveni un brand national


Patria pepenilor verzi nu le prieste prea mult lubenitarilor in acest an.

 

In timp ce in Craiova, kilogramul de pepene se vinde cu 80 de bani sau chiar un leu, la Dabuleni un kilogram din zemosul fruct abia ajunge la 20-30 de bani.

 

Producatorii agricoli care se ocupa de cultivarea pepenilor se plang de faptul ca, din cauza preturilor extrem de mici, nu mai reusesc sa-si scoata nici macar banii investiti in cultura.

 

„Stam aici pe marginea drumului si nu ne ajuta nimeni sa ne ducem si noi marfa intr-un loc civilizat. Suntem la mana samsarilor care vin aici si ne cumpara marfa la preturi de nimic”, a spus Marin Ghita, unul dintre comerciantii care isi vinde marfa pe marginea drumului, la intrarea in Dabuleni.

 

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat cu ocazia receptiei lucrarilor la statiile de pompare ale sistemului de irigatii Sadova-Corabia situat in zona Dabuleni ca specialistii ministerului pe care il conduce vor analiza posibilitatea infiintarii unei asociatii agricole a cultivatorilor de pepeni, precizand ca a discutat acest aspect si cu presedintele Senatului Mircea Geoana, care este senator de Dabuleni.

 

 De ce sa nu cream un brand national, pepenele de Dabuleni?”, a spus ministrul, adaugand ca trebuie studiate modalitatile in care producatorii agricoli din zona pot accesa fonduri europene.

 

 

Imagini cu producatorii stand cu lubenita pe marginea drumului, gasiti pe:

 

www.youtube.com/watch?v=7XsZLT8qRPc&feature=related