Cultura ecologica de morcov
Morcovul (Daucus Carota Sativus) este cunoscut de peste 3000-4000 de ani, de catre greci si romani, iar apoi sa raspandit in nordul Africii si in celelate tari din Europa.
Morcovul (Daucus Carota Sativus) este cunoscut de peste 3000-4000 de ani, de catre greci si romani, iar apoi sa raspandit in nordul Africii si in celelate tari din Europa.
Gargarita florilor de mar – Anthonomus pomorum, face parte din ordinul Coleoptera, familia Curculionidae
Tehnologia de crestere ecologica a gainilor, tine seama de exigentele sporite ale zootehniei ecologice. Produsele alimentare certificate ecologic nu trebuie sa contina urme de substante chimice, pesticide, antibiotice, hormoni, metale grele.
Organismul de inspectie si certificare acreditat de catre MADR (Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale) desfasoara inspectii si elibereaza certificate pentru producatorii agricoli ecologici.
La nivelul Uniunii Europene sunt recunoscute produse cu denumire de origine protejata (DOP); produse cu indicatie geografica protejata (IGP); specialitatile traditionale garantate (STG).
Produsele de arta populara sunt produsele realizate de creatorii si mesterii populari, care pastreaza caracterul autentic si specificul etnic al zonei sau centrului respectiv.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev