Tara noastra nu si-a promovat suficient producatorii

Ministrul delegat al Turismului si Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Maria Grapini a subliniat la targul de Miere Timisoara, faptul ca, desi Romania este cel mai mare producator de miere de albine din Europa pentru SUA, tara noastra nu si-a promovat suficient producatorii.

Noi, Romania, nu ne-am promovat suficient producatorii. Putem sa iesim cu aceste produse apicole la export; Romania este deja cel mai mare exportator din Europa pentru SUA si semnalul pe care vreau sa-l dau este acela de sustinere a producatorilor agricoli”, a spus ministrul delegat.

Grapini a adaugat ca ii va propune ministrului de resort ca acesti producatori mici, chiar daca sunt la nivel de persoana juridica, sa fie promovati in targurile subventionate de Guvern sau prin fonduri europene la targurile externe.

Trecand pe la fiecare stand, am constatat ca oamenii stiu deja sa si prezinte produsele, nu doar sa le produca. Eu cred ca in toate targurile, indiferent de profil, noi putem sa ducem si sa promovam concomitent cu sectorul respectiv si sectorul produselor alimentare, pentru ca Romania are un potential foarte mare pe domeniul acesta si trebuie sa ne pregatim piata”, a punctat Maria Grapini.