Inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica
ORDIN nr. 219 din 21.03.2007 pentru aprobarea Regulilor privind inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica.
ORDIN nr. 219 din 21.03.2007 pentru aprobarea Regulilor privind inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica.
Pukka Food este un mic magazin de produse alimentare ecologice si traditionale din Bucuresti.
Denumirea de origine protejata „Zafferano di Sardegna” este rezervata sofranului uscat in stigmate sau fire provenind din cultivarea speciei Crocus sativus L.
Specificitatea berii „Ceske pivo” este conferita de materiile prime utilizate, know-how-ul format in industria berii, si procedeele speciale de fabricare a berii.
Romania are un potential apicol de 3 ori mai mare decat este el la ora actuala.
„Cipollotto Nocerino” DOP, Italia, se refera la bulbul de ceapa din speciei Allium Cepa L.
Arbroath Smokies este numele dat pestelui afumat, din localitatea Arbroath.
Fabrica Rarul din Campulung Moldovenesc, judetul Suceava are o traditie de peste 40 ani.
Catina (Hippophae rhamnoides) este un miracol al naturii.
Szegedi szalami” sau „Szegedi teliszalami” DOP, Ungaria, reprezinta un produs obtinut din carne si grasime de porc in proportii egale.
Denumirea „czworniak” se refera in mod direct la compozitia si modul de obtinere a bauturii „czworniak” STG, Polonia, si anume o parte miere la trei parti apa.
„Slovensky ostiepok” IGP, Slovacia, este o branza semi-grasa cu consistenta semi-tare.
Pentru cresterea porcului in sistem ecologic, organismele Uniunii Europene au elaborat un "Caiet de sarcini" ale carui prevederi, pe scurt, sunt urmatoarele:
Descrierea produsului traditional "Hreanul de Stiria" (IGP) din Austria.
Denumirea de origine controlata “MINIS” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.
„Pizza Napoletana” STG, Italia, este un produs copt in cuptor de forma rotunda.
Produsul traditional Carne de Bisaro Transmontano, DOP, Spania, este obtinut prin abatorizarea purceilor sau din transarea carcaselor de porc din rasa Bisaro.
Descrierea produsului „HUITRES MARENNES OLERON” (IGP), din Republica Franta.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev