Tarife crescute pe litoralul romanesc in 2013 fata de 2012

Pentru luna august se anunta un numar extrem de mare de turisti pe litoralul Marii Negre, avantajul fiind acela ca temperatura va fi in sfarsit una specifica verii. Astfel ca, hotelierii romani deja si-au stabilit preturile pentru luna august, luna de varf in sezonul estival datorita faptului ca este luna concediilor, atat pentru persoanele de pe piata muncii din Romania, cat si din strainatate.

In aceste conditii, am realizat un amplu studiu de caz in care am avut in vedere o comparatie exacta a tarifelor hoteliere in luna august a acestui an, cu tarifele percepute in luna august 2012. Practic, am luat fiecare hotel din fiecare statiune de la malul marii si am pus in oglinda tarifele percepute cu un an in urma si tarifele percepute pentru luna august a acestui an.

Rezultatele nu sunt deloc surprinzatoare. Cum era de asteptat, majoritatea hotelierilor au crescut preturile pentru o zi de cazare, asa cum se intampla an de an. Iar la general, in absolut toate statiunile procentul rezultat a fost pe plus. Unul dintre motivele principale este acela ca serviciile sunt din ce in ce mai apreciate chiar si pe litoralul romanesc.

Astfel ca, in urma comparatiei efectuate, a rezultat faptul ca statiunea cu cea mai mare crestere a tarifelor este Saturn, acolo unde, in medie, tariful pentru o zi de cazare la un hotel din statiune a crescut cu un procent de 22.9%. Pe locul 2 in ceea ce priveste cresterea tarifelor este statiunea Eforie Sud, acolo unde, tarifele au crescut in medie cu 18.6 %. Tot cu o crestere de peste 10 procente, aflata pe ultima pozitie a podiumului cresterilor de tarife pe lunga august este statiunea Jupiter, care a avut o crestere de 13.7% in comparatie cu luna august a anului trecut. Ultima statiune care a depasit pragul psihologic in ceea ce priveste cresterea de preturi, este statiunea Venus, cu o crestere a tarifelor hoteliere cu 10.9%.

La polul opus se afla statiunea Neptun, care a inregistrat cel mai mic procent de crestere a tarifelor, de doar 3.4%, urmata apoi de statiunea Olimp, acolo unde preturile la cazare au crescut in medie cu 7.3%. Mamaia, cea mai populata statiune de pe litoralul Marii Negre a inregistrat si ea o crestere a tarifelor, ajugand ca un turist sa plateasca pentru o zi de cazare in medie cu 8.3% mai mult fata de luna august a anului 2012. O alta in care s-a realizat aceasta comparatie a fost Eforie Nord, si cum era de asteptat, si aici s-a inregistrat o crestere procentuala a tarifelor hoteliere, iar cresterea este de 8.9%. Costinesti, statiunea tineretului, s-a resimtit si aici o crestere a tarifelor de 9%.

Studiul in cauza a fost efectuat in statiunile deja amintite, Mamaia, Costinesti, Eforie Nord, Eforie Sud, Olimp, Neptun, Jupiter, Venus si Saturn, luandu-se in calcul pretul/camera/noapte cu mic dejun inclus pe luna august a anului 2012, respectiv luna august a anului curent. In situatiile extraordinare, in care tarifele hoteluilor nu includeau si mic dejun, s-a realizat o comparatie a tarifelor cu demipensiune sau pensiune completa.

Studiul a fost realizat de catre agentia de turism Sejur24, o companie care are ca domeniu principal de activitate servicii de turism.

 

Intreg studiul comparativ poate fi vizualizat AICI >>>

 

www.sejur24.ro


 


Cautare