Caderea sau putregaiul rasadului de legume
Pentru o buna reusita a culturilor legumicole este foarte important ca la plantare sa se foloseasca rasaduri viguroase.
Pentru o buna reusita a culturilor legumicole este foarte important ca la plantare sa se foloseasca rasaduri viguroase.
De-a lungul mai multor generatii familia Zetea produce bauturi naturale distilate din fructe in cazane traditionale cu foc direct, imbunatatind procedeul dupa metoda ZETEA, dar pastrand caracterul traditional al acestuia.
Boabele de naut „Cicer Arietinum L”, varietatea macrocarpum, ecotipul Fuentesauco, sunt comercializate si ambalate sub forma de legume uscate.
Denumirea de origine controlatA “DRAGASANI” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.
Arsura comuna a fasolei - Xanthomomas campestris pv. phaseoli, este o boala foarte raspandita in toate zonele unde se cultiva fasolea, producand insemnate pagube cantitative si calitative, inregistrandu-se uneori chiar compromiterea intregii culturi.
Chimionul „CESKY KMIN” este un produs traditional (DOP) din Republica Ceha
Carne proaspata de oaie „Agneau de Lozere”, IGP, Franta.
Denumirea de origine controlata "COTNARI” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.
Sunca (Presuntos sau paletas), IGP, Portugalia este obtinuta, din pulpe si spete de porcine din rasa alentejana.
Cultivarea verzei a fost o adevarata traditie locala in Socodor.
Boala originara din America de Nord si observata inca din anul 1834 a fost introdusa in Europa, mai intai in Franta, si s-a raspandit peste tot cu mare rapiditate, determinand pagube considerabile plantatiilor viticole.
„Pecorino di Filiano” DOP Italia, este o branza cu pasta tare, produsa din lapte de oaie crud integral obtinut la unul sau doua mulsuri si provenind din aria indicata.
Denumirea de origine controlata “MURFATLAR” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.
Cea mai rentabila afacere cu care romanii pot penetra piata europeana, este cultivarea legumelor ecologice.
Usturoiul „Ail blanc de Lomagne” este un produs IGP din Franta.
Termenul de „Maca da Beira Alta” se refera la soiurile de mar Malus domestica Bokh, cultivate traditional in aceasta zona, cu pulpa foarte consistenta si care se conserva foarte bine.
„Brussels grondwitloof” IGP, Belgia, denumeste culturile de cicoare obtinute prin fortarea radacinilor de Chicorium intybus L., var. foliosum Hegi.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev