Varza de Socodor, judetul Arad
Cultivarea verzei a fost o adevarata traditie locala in Socodor.
Cultivarea verzei a fost o adevarata traditie locala in Socodor.
Boala originara din America de Nord si observata inca din anul 1834 a fost introdusa in Europa, mai intai in Franta, si s-a raspandit peste tot cu mare rapiditate, determinand pagube considerabile plantatiilor viticole.
„Pecorino di Filiano” DOP Italia, este o branza cu pasta tare, produsa din lapte de oaie crud integral obtinut la unul sau doua mulsuri si provenind din aria indicata.
Denumirea de origine controlata “MURFATLAR” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.
Cea mai rentabila afacere cu care romanii pot penetra piata europeana, este cultivarea legumelor ecologice.
Usturoiul „Ail blanc de Lomagne” este un produs IGP din Franta.
Termenul de „Maca da Beira Alta” se refera la soiurile de mar Malus domestica Bokh, cultivate traditional in aceasta zona, cu pulpa foarte consistenta si care se conserva foarte bine.
„Brussels grondwitloof” IGP, Belgia, denumeste culturile de cicoare obtinute prin fortarea radacinilor de Chicorium intybus L., var. foliosum Hegi.
Denumirea de origine protejata (DOP) „Cereza del Jerte” se refera exclusiv la ciresele de masa care se consuma proaspete.
Legumicultorii din comuna Izbiceni organizeaza anual, datorita traditiei, un festival al rosiilor.
Kainuun ronttonen IGP, Finlanda, este o tarta mica si rotunda, cu blat crocant din faina de secara, umpluta cu piure de cartofi, faina de secara si merisoare.
„Mazapan de Toledo” IGP, Spania, este o pasta fina si compacta obtinuta prin amestecarea sau framantarea cu zahar sau zaharuri a migdalelor crude, decojite si macinate.
„Skalicky trdelnik” IGP, este un produs de patiserie in forma de cilindru gol, cu un diametru interior de 3-5 cm si exterior de 6-10 cm.
Vafa rotunda, ANDRUTY KALISKIE, IGP, Polonia, este subtire, cu margini uniforme, usor lucioasa.
Mierea de pin din Alsacia este o miere autentica suta la suta.
Uleiul de masline Hania Kritis este cea mai buna calitate.
Bivolii din tara noastra pot fi crescuti in ferma pentru productia de lapte si carne, atata ca produs ecologic, cat si ca produs traditional.
Apa minerala "Stein Sieker Mineralwasser".
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev