Murfatlar, judetul Constanta, si-a dublat cota de piata

Binecuvantata ca unul din cele mai potrivite amplasamente naturale, Podgoria Murfatlar este asezata in sud-est-ul Romaniei, intre Dunare si Marea Neagra, in centrul Podisului Dobrogei.

Plaiurile viticole cuprind peste 3000 de hectare din zona localitatilor, Murfatlar, Valul lui Traian, Poarta Alba si Siminoc. Climatul continental, diversitatea amplasarii plantatiilor viticole, efectul protector al reliefului impotriva curentilor reci predominant nord - estici, influenta favorabila a vecinatatii Marii Negre, care tempereaza caldurile si gerurile excesive, ofera Podgoriei Murfatlar un microclimat particular favorabil pentru realizarea unei largi varietati de vinuri.

Compania vrea sa-si mareasca suprafetele cu soiuri romanesti, respectiv Feteasca Neagra, la care vrea sa ajunga la peste 100 ha, Feteasca Alba, Feteasca Regala, soiuri care pot fi folosite si pentru extinderea pe “spumante”.

 Reprezentantii firmei spun ca in conditii de criza, cea mai importanta investitie ramane marketingul. “Cand este criza, trebuie sa te reinventezi. In astfel de vremurui cea mai importanta investitie este in marketing”, a declarat pentru Business Standard Cosmin Popescu, administratorul firmei. In ciuda crizei economice, Popescu se asteapta la o crestere, de 10% in acest an a pietei interne, nivel similar celui inregistrat anul trecut, in conditiile in care vanzarile si-au revenit in ultimele doua luni.

 Cel mai vandute vinuri din portofoliu sunt cele traditionale - Zestrea (40%) si cele din segmentul economic. Producatorul de vinuri a continuat programul de reintinerire a viei, inceput in urma cu trei ani. In 2007 si 2008 Murfatlar a investit 4,1 milioane de euro pentru replantarea a 335 de hectare de vie, iar pentru 2009 a planificat plantarea a circa 175 de hectare, cu un cost aferent de aproximativ 2,8 milioane de euro. Producatorul de vinuri administreaza peste 3.000 de hectare situate in localitatea Murfatlar din Podisul Dobrogei.

 

 

 


Cautare