Cultura ecologica a murului
Cultura ecologica a murului (Rubus sp).
Cultura ecologica a murului (Rubus sp).
Fuzarioza tulpinilor si arsura spicelor – Fusarium roseum var. graminearum, culmorum sau avenaceum este cunoscuta si sub numele de „inrosirea spicelor”.
Descrierea produsului "Gurken von der Insel Reichenau" (IGP) din tara Germania
Descrierea produsului „RADICCHIO DI VERONA” (IGP) din Republica Italia
Mulcirea, plasticultura, ciupitul, carnitul, copilitul, politul, polinizarea suplimentara.
HOTARARE nr. 828 din 25 iulie 2007 privind Infiintarea Sistemului de protectie a indicatiilor geografice si denumirilor de origine ale produselor agricole si produselor alimentare
Descrierea produsului romanesc MAGIUN NATURAL DE PRUNE TOPOLOVENI (IGP).
Pesta Porcina Clasica este o boala virala, extrem de contagioasa, care afecteaza deopotriva porcii domestici si cei salbatici, fiind raspandita la nivel global.
Denumirea de origine controlata “BANAT” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor legale.
Organisme de control aprobate pe teritoriul Romaniei.
Salamul traditional de Nadlac, din judetul Arad, este cel mai consistent si mai gustos preparat din zona si se bazeaza pe o reteta cunoscuta de fiecare locuitor al orasului.
Morcovul (Daucus Carota Sativus) este cunoscut de peste 3000-4000 de ani, de catre greci si romani, iar apoi sa raspandit in nordul Africii si in celelate tari din Europa.
Gargarita florilor de mar – Anthonomus pomorum, face parte din ordinul Coleoptera, familia Curculionidae
Tehnologia de crestere ecologica a gainilor, tine seama de exigentele sporite ale zootehniei ecologice. Produsele alimentare certificate ecologic nu trebuie sa contina urme de substante chimice, pesticide, antibiotice, hormoni, metale grele.
Organismul de inspectie si certificare acreditat de catre MADR (Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale) desfasoara inspectii si elibereaza certificate pentru producatorii agricoli ecologici.
La nivelul Uniunii Europene sunt recunoscute produse cu denumire de origine protejata (DOP); produse cu indicatie geografica protejata (IGP); specialitatile traditionale garantate (STG).
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev