Locuinta mea solara… e la tara

Noi traim aici. Aici rosiile inca nu si-au pierdut gustul, aici palinca se face cu simt de raspundere, aici sarmalele se fac cu dragoste.

Toate acestea sunt minunile zonei rurale romanesti, ele dau farmecul romanesc, cel care ne-a facut faimosi dincolo de granitele noastre. Ca sa facem dreptate satului, ar trebui sa nu mai vorbim despre el cu resemnare si tristete in glas. Primul pas catre revigorarea satului romanesc este sa crezi in el, or echipa PRISPA crede cu indarjire ca satul romanesc merita valorificat la adevaratul lui potential, pentru ca are multe de oferit. Satele noastre produc de toate, de la miere, la rosii de gradina, pana la legendara tuica de la bunici, la care nimeni nu renunta, nici atunci cand se muta in capitala.

Stim ca si voi pastrati o sticla in frigider, „din aia buna”, pentru prieteni. Dincolo insa de glumitele agriculturale, satul romanesc functioneaza după o serie de principii deloc demodate, ci dimpotriva, incurajate si mediatizate: atentie pentru calitatea mediului si utilizarea naturii nedistructiv, multifunctionalitate, proiectare pasiva, socializare, spirit comunitar. Suna cunoscut, nu-i asa? Ar fi pacat sa le pierdem. Asa ca echipa Prispa a pregatit "Casa solara romaneasca" pentru a pregati viitorul ... la tara.

MAI MULT >>

 


Cautare