Piftia de pastrav din Tismana
La Festivalului Raciturilor care s-a desfasurat in localitatea Pestisani, piftia “cu cap de pastrav” a fost supriza festivalului.
La Festivalului Raciturilor care s-a desfasurat in localitatea Pestisani, piftia “cu cap de pastrav” a fost supriza festivalului.
William Frederick Gericke, un profesor de la Universitatea din Berkeley, a publicat o carte despre o tehnologie inovatoare, in anul 1940, cand Cel de-al treilea Reich ocupa orasul Paris, iar Hitler, Mussolini si Hirohito au semnat documentele pentru a forma Alianta Axei.
Ridichile au fost cultivate si folosite de sute de ani pentru tratarea a numeroase probleme medicale, printre care si afectiunile digestive sau ale ficatului.
Pogacele “TEPERTOS POGACSA” la comercializare poarta eticheta de „produs traditional maghiar”.
Roma, Viena si Paris conduc in topul oraselor din strainatate care atrag turisti romani in perioada Sarbatorilor de iarna.
Sucul de sfecla rosie scade tensiunea arteriala, protejeaza inima si ficatul de boli. De asemenea are efect detoxifiant, energizant si antiinflamator.
Primele recolte de pepeni verzi s-au inregistrat in urma cu 5000 de ani in Egipt.
Tartacutele fac parte din familia Cucurbitacee, fiind cultivate pentru fructul lor colorat, decorativ.
Chutney este condiment picant, folosit la asezonarea carnii si a legumelor, si are un gust dulce-sarat-acrisor-picant, extrem de placut.
Nu este posibil sa se determine exact unde incepe si unde se termina muzica populara elvetiana.
In Spania, in localitatea Jerez de langa Cadiz, se produc struguri albi, sarutati de soare, care dau unul dintre cele mai tari vinuri ale lumii: Xeres sau Sherry (cu peste 50% mai mult alcool decat celelalte vinuri).
Indicatia geografica protejata (IGP) „Melone Mantovano” se refera la pepenii galbeni in stare proaspata cu pulpa de culoare galben-portocaliu.
Bautura traditionala mexicana, Tequila, se regaseste in clasamentul celor mai importante marci de bautura din lume.
Clodagh McKenna a organizat demonstratii gratuite de gatit public, utilizand doar produse irlandeze organice, in cadrul unui targ de alimente ecologice din Dublin.
Gramezile de compost se descompun in mod natural intr-un timp indelungat, ceea ce poate atrage mustele si favoriza raspandirea mirosurile neplacute in curte si locuinta.
Indicatia geografica protejata „Plátano de Canarias” se refera la bananele din varietatea Cavendish, soiul Musa acuminata Colla (AAA), cultivate in Insulele Canare pentru a fi consumate în stare proaspata, dupa conditionare si ambalare.
„Barbuncul” din Sieut pe Lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanitatii UNESCO.
Cererea de alimente ecologice si de produse cosmetice naturale din Estonia este in crestere si sunt peste 40 de magazine in tara si in capitala Tallin.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev