Izvoarele termale din China

In prezent, exista peste 3.000 de izvoare termale descoperite in China.

Temperatura optima pentru imbaiere in faimoasele Hot Springs din China este cuprinsa intre 35 – 45 grade C. Apa din izvoare este incalzita de rocile fierbinti din crusta pamantului si sunt bogate in minerale cum ar fi carbonul, calciu, sulful, clorul, etc, cu efecte benefice asupra unor boli ale pielii, artrita reumatoida, guta si anemie, dar si asupra frumusetii. Datorita locurilor pitoresti aceste statiuni termale au devenit populare destinatii turistice pentru oameni care vor sa se relaxeze.

Huaqing Hot Springs din Xian este cunoscut sub numele de "primul izvor fierbinte din China" si are o istorie de peste 2000 de ani. Acesta a fost izvorul favorit al imparatului Xuanzong din dinastia Tang si a concubinei lui Yang Yuhuan.

Yellow Mountain (Mt Huangshan) Hot Spring ramane la o temperatura constanta de 42 grade C pe tot parcursul anului. Apa hidrocarbonatata de aici este foarte limpede si poate vindeca mai multe bolile.

Izvorul fierbinte este bun pentru pentru sanatate si vindecare in perioada de iarna. Se va inmuia si se va imbaia doar cu o ora inainte sau dupa masa. Nu se va face baie in stare de foame sau de ebrietate. Se va alege doar izvorul indicat in functie de starea fizica si sanatate. Apele mai acide nu sunt indicate pentru imbaiere.

Prima data se simte apa cu mainile, apoi cu picioarele si doar mai apoi se intra in apa. Perioada de imbaiere este de 15-20 de minute. Dupa baia fierbinte nu se va spala corpul iar pentru persoanele cu piele uscata se recomanda o lotiunea de piele.

 

 


Cautare