Marginimea Sibiului este cunoscuta ca meleagul ovinelor, branzeturilor si preparatelor traditionale din carne. Produsele sale reflecta o mare bogatie si diversitate culturala.
Cand ajungeti aici, incercati "telemeaua" proaspata din lapte de oaie. Branzeturile din Marginimea Sibiului sunt o parte importanta a traditiei culinare din regiune. Pe pasunile alpine, ciobanii locali, bazandu-se pe retete ancestrale, produc diverse tipuri de branza de oaie, precum urda, telemeaua si casul. Toti vizitatorii pot lua parte la diverse festivaluri si targuri traditionale pentru a gusta produse traditionale realizate de producatorii locali.
Potentialul turistic al Marginimii este recunoscut atat la nivel national, cat si international, pentru patrimoniul sau etnografic, cultural, istoric si arhitectural unic. Festivalul Branzei si Tuicii din Rasinari, are loc in ultima saptamana a lunii august in fiecare an. Festivalul este o oportunitate excelenta pentru turisti de a gusta produse delicioase locale si de a asculta muzica populara traditionala. Evenimentul este perfect pentru cei interesati de traditia culinara si culturala, fiind situat intr-o zona frumoasa de munte. Festivalul va ajunge la editia a 16-a in 2019.
Traseul branzei de oaie ofera o oportunitate excelenta pentru a descoperi lumea pastorala a Marginimii Sibiului, cu asezarile sale pitoresti si stilul de viata calma. Datorita pastoririi continue si transhumantei, cele 18 sate, conectate la traseu, au reusit sa pastreze identitatea locala, iar turistii pot vedea: Muzeul Etnografic Rasinari, Muzeul din Sibiel, de Icoane pe sticla; ruinele cetatii dacice din Tilisca; biserica de lemn din Poiana Sibiului; Muzeul Culturii Locale din Saliste; Colectia Jina Morariu de obiecte pastorale, etc.