Drumetiile fluviale, o forma noua de turism in Franta

Mult apreciata in Franta, care dispune de 8500 km cai navigabile, aceasta noua forma de turism presupune o infrastructura foarte variata: porturi de placere, ecluze, halte nautice, lucrari de arta, baze de inchiriat ambarcatiuni navale diverse.

 

In cadrul unui studiu publicat in “Le Tourisme Fluvial” - se arata ca sursele statistice indica, in cazul de fata, rezultate stralucitoare. Astfel, dintr-o cifra de 8,7 milioane de clienti, 65% erau straini care provin din tarile vecine, Germania, Elvetia, Anglia. Aceasta dovedeste interesul major manifestat pentru turism fluvial, dorita si solicitata cu mai multa ardoare de cei din afara tarii.

 

Atractia deosebita este justificata si de un raport bun pret/calitate ca si de diversificarea prestatiilor propuse. Oferta unei drumetii se compune din sejur fluvial, croaziera - dejun, croaziera - week-end, seminarii fluviale, etc. O insemnata importanta au jucat eforturile promotionale si cele de comercializare, ca si dezvoltarea concertata a infrastructurii nautice. Interferenta fluviu-uscat este importanta si, drept urmare, in montajul produsului trebuie tinut cont de motivatiile călătorilor.

Deosebit de gustate in acest sens sunt: trecerea prin ecluze, efectuarea de provizii in targurile de pe caile de apa, plimbarile pedestre sau cu bicicleta pentru a vizita micile localitati sau a admira privelistea, ori diversele monumente.

In ceea ce ne priveste, in Romania acest turism este practicat doar in anumita portiuni ale Dunarii si mai cu seama in Delta Dunarii. Oricum semnalele sunt timide desi perspective exista. In Franta, durata sejurului variaza de la 2 - 4 zile (25%), la o saptamana (50%), ajungand chiar si la doua saptamani (25%).

 

 


Cautare