TRANSALPINA, drumul de 2000 de ani

Transalpina este unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania si nu numai ... locul unde cerul isi da mana cu pamantul. 

Intre Obarsia Lotrului si Statiunea Ranca veti gasi peisaje deosebite calatorind peste creasta muntilor trecand prin nori la propriu. Pe aceasta portiune zapada este prezenta 6 luni pe an. Transalpina este cel mai inalt drum rutier din Romania si chiar din intregul lant al Muntilor Carpati, atat din Romania cat si din afara ei, atingand altitudinea maxima in Pasul Urdele 2145 m.

Soseaua traverseaza Muntii Parang de la N (Obarsia Lotrului) la S (Novaci) fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului aflandu-se intre acestea. Desi este mai inalta mai veche si mai frumoasa decat Transfagarasanul, este mai putin cunoscuta pentru ca, Transalpina, cu toate ca este catalogat drum national, DN 67c (partial), nu a fost pana in 2009 niciodata asfaltata.Transalpina a fost construita de armatele romane in drumul lor spre Sarmisegetusa, pavata cu piatra de Regele Carol al II-lea dupa 1930 si reabilitata de nemti in al II-lea razboi mondial dupa carea a fost uitata. Faptul ca a fost uitata si a devenit un drum greu de parcurs a ajutat Transalpina sa-si pastreze neatinsa salbaticia si farmecul aparte pe care putine locuri din tara il mai au.

MAI MULT >>

 


Cautare