Baile Olanesti

In primului rand pentru ca centrul turistic, impreuna cu aleea izvoarelor, din Statiunea Baile Olanesti au fost integral modernizate in 2010 prin fonduri PHARE, totodata deschizandu-se 3 obiective majore in parcul central (piscina acoperita cu apa termala, centru balnear, parcare supraetajata de 200 locuri).  

Apoi, pentru ca: Baile Olanesti este Statiunea cu cele mai multe izvoare din tara (35 la numar) si numeroase sonde cu apa sulfuroasa pentru BAI. Apele izvoarelor din Statiunea Baile Olanesti au fost medaliate cu AUR la Expozitia Internationala de la Viena, datorita eficientei lor in tratamentele medicale. Izvoarele locale au efecte superioare apelor din Statiuni climaterice europene cu renume. In urma studiilor comparative cu alte ape minerale din Europa, s-a constatat ca: izvorul mineral nr. 24 din Baile Olanesti, egaleaza sau depaseste efectele apelor de la Contrexville, Karlsbad, Martingni, Viltel, Evian, Tahanon, pentru tratarea afectiunilor renale; izvorul mineral nr. 2 are actiune egala ori superioara apelor minerale de la Eaux-Bonnes, Barroger, Aix-Ies-Bains, Baden, Weisbaden, Achen; izvoarele minerale nr. 3 si nr. 9 au calitati similare apelor minerale de la Ems si Eaux Bonnes; sursa minerala nr. 20 (folosită pentru bai) depaseste calitatile celor din Hall, Salies de Beaum, Bax, Eaux Bonnes. 

Apele izvoarelor din Olanesti pot trata o gama larga de afectiuni, de la afectiuni digestive, afectiuni renale si ale cailor urinare, afectiuni cronice ale ficatului si cailor biliare, afectiuni respiratorii, afectiuni metabolice si de nutritie, afectiuni dermatologice si afectiuni alergice pana la boli profesionale, afectiuni cardiovasculare, afectiuni asociate, afectiuni endocrine, afectiuni ginecologice cronice. Mediul inconjurator si climatul permit urmarea unei cure de climatologie ce are ca rezultat calmarea, linistirea si eliberarea de stres. Exista numeroase facilitati in vederea urmarii tratamentelor, atat cu ape minerale cat si pentru bai cu ape sulfuroase termale, fototerapie, hidroterapie, termoterapie, kinetoterapie si fizioterapie. Sub controlul personalului medico-sanitar de specialitate se poate urma o dietoterapie care incadreaza toate afectiunile cu indicatii pentru Olanesti si care necesita un regim alimentar. Statiunea intruneste conditiile optime practicarii diferitelor forme de turism: turism balnear, turism montan, agroturism, turism monahal, sportiv, de odihna si relaxare.

Statiunea se afla intr-o zona montana inconjurata de rezervatii naturale deschise vizitatorilor, precum Rezervatia de Tisa si Rezervatia naturala Stogu (in cadrul Parcului National Buila-Vanturarita), precum si rezervatia Radita - Manzu din Muntii Capatanii, rezervatia Lacul Frumos din Mosoroasa si Rezervatia de Nuferi Albi si Galbeni din Baile Olanesti. Bisericile din Olanesti, precum si schiturile si manastirile din imediata apropiere reprezinta o foarte buna ocazie pentru turismul monahal. 

CAZARE >>

 


Cautare