Cum puteti sustine Ziua Mondiala a Painii?

Pe 16 octombrie 2011, de Ziua Mondiala a Painii tara noastra va sarbatori din nou cel mai important aliment al umanitatii printr-o serie de evenimente dedicate.

Sustineti Ziua Mondiala a Painii participand la concursul foto Omul si Painea sau oferind paine celor care au cu adevarat nevoie de ea, prin campania Doneaza Paine.

Anul trecut mai multe brutarii, dar si furnizori sau chiar persoane fizice s-au implicat in campaniile lansate de revista Brutarul-Cofetarul cu ocazia Zilei Mondiale a Painii. Relatie dintre om si paine, valoarea si traditiile acestui aliment au iesit in evidenta prin intermediul concursului foto Omul si Painea si prin campania Doneaza Paine, ambele actiuni fiind intens mediatizate in presa.

Revista Brutarul-Cofetarul, cu sustinerea asociatiilor de specialitate interne si internationale, invita si in acest an specialistii si pasionatii coacerii painii sa aleaga o modalitate de a sarbatori Ziua Mondiala a Painii.

Aliment de baza pentru nevoiasi

Doneaza paine! este o campanie caritabila prin care producatorii si furnizorii din industria de panificatie ofera paine sau produse derivate institutiilor sociale (spitale, aziluri de batrâni, cantine sociale, orfelinate etc.). In 2010 au beneficiat de aceasta campanie zeci de comunitati nevoiase - batrani, orfani, bolnavi sau persoane calamitate, fiecare avand parte de cate o paine proaspata, precum si de o atentie sporita din partea celor din jur.

Pentru a participa la campania Doneaza Paine alegeti institutia sociala sau comunitatea de persoane defavorizate pe care doriti sa o sustineti cu o donatie de produse si completati Formularul disponibil pe pagina ziuapainii.brutarul.ro.

Veti fi astfel printre cei care sustin latura caritabila a Zilei Mondiale a Painii.

Painea la nivel de arta

Concursul foto Omul si Painea isi propune sa prezinte in fotografii diversele ipostaze ale interactiunii dintre om si paine. Anul trecut au participat la competitie peste 70 de concurenti cu sute de fotografii ilustrand momente inedite de pe parcursul procesarii si coacerii painii, precum si imagini expresive ale oamenilor consumand painea.

Concursul se adreseaza tuturor persoanelor, indiferent de nivelul de pregatire, iar fotografiile vor fi premiate atat prin voturile exprimate on-line de vizitatorii site-ului, cat si in urma aprecierii de catre un juriu de specialitate a celor mai reusite creatii. Acestea vor fi expuse in perioada 23-25 martie 2012 la GastroPan, expozitie dedicata sectorul de panificatie, cofetarie si alimentatie publica, eveniment in cadrul caruia va avea loc decernarea premiilor pentru concursul foto. In plus, cele mai votate fotografii de pe parcursul acestei veri vor fi publicate In revista Brutarul-Cofetarul, opera castigatorului sectiunii de voturi on-line urmand sa ajunge chiar pe coperta publicatiei.

Aflati detalii pe pagina ziuapainii.brutarul.ro sau apeland numarul 0266 219 392.