Trandoasele de pe Secase
Trei sunt satele de pe Valea Secașelor, judetul Sibiu isi dispută supremația în privința plăcintelor „trândoase”.
Trei sunt satele de pe Valea Secașelor, judetul Sibiu isi dispută supremația în privința plăcintelor „trândoase”.
La Casa Ilinca din Jurilovca, judetul Tulcea, in meniul zilei nu lipsec mancarurile traditionale de peste.
Vița de vie este cultivată de secole pentru strugurii săi delicioși, însă aceasta are și un potențial decorativ remarcabil.
Scufundarea fructelor în ciocolată îmbunătățește concentrarea și reduce stresul.
O băutură tradiţională din Ţara Moţilor, fabricată în special în zone precum Valea Ierii sau Valea Drăganului, este vinul de zmeură.
Riquewihr este o comună franceză situată în regiunea istorică și culturală Alsacia.
Bifana este un sandvis traditional portughez care constă dintr-o chiflă umplută cu cotlet de porc marinat.
Orezul Karacadağ, cultivat in Turcia, la poalele muntelui Karacadağ, de 2025 de metri, este printre tipurile de orezul de cea mai bună calitate din lume.
În lumea noastră din ce în ce mai urbanizată, orașele se confruntă cu provocări tot mai mari, multe dintre ele legate de alimentație.
Plimbându-te prin câmpurile de la Viva Farms, vei intalnii mai multe parcele inchiriate de micii fermieri.
Inundațiile pot provoca vătămări, pierderi de vieți omenești, costuri economice considerabile, daune mediului și patrimoniului cultural și relocarea oamenilor.
Stubaital, din Austria, detine recordului mondial pentru cel mai mare Kaiserschmarrn.
Tinnura este un mic sat situat în provincia Oristano, pe coasta de vest a Sardiniei, cunoscut mai ales pentru frescele sale impresionante.
Denumirea de origine protejată (DOP) „Bursa Siyah İnciri” desemnează smochinele proaspete din soiul „Dürdane”.
Cartofii dulci, bogati în nutrienți, sunt remarcati pentru versatilitatea și toleranța la secetă, inclusiv in Romania.
Grande Bellezza Gran Sârbova, cea mai bună brânză maturată din România e făcută de o asociație care adăpostește fete provenite din centre de plasament.
Omleta italiană, făcut cu ouă, parmezan și pătrunjel si cunoscută și sub numele de frittata, poate fi savurată la micul dejun, prânz sau cină.
Când fermierii din zonele cu climă rece își iau o odihnă de iarnă bine câștigată, comunitățile lor încă își doresc produse locale.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev