Delicii la Targul de Craciun din Frankfurt
În Evul Mediu, au apărut așa-numitele „piețe de decembrie”, care s-au transformat rapid în „piețe de Crăciun, precum Piața din Frankfurt, ce dateaza din 1393.
În Evul Mediu, au apărut așa-numitele „piețe de decembrie”, care s-au transformat rapid în „piețe de Crăciun, precum Piața din Frankfurt, ce dateaza din 1393.
Sărbătorile de iarnă ne pot aduce multe bucurii dar și neplăceri digestive.
Tăierea porcului este un obicei vechi in Tinutul Vulcanilor cunoscut prin Lacul Sfanta Ana si baile Tusnad.
Grădinăritul intensiv necesită implementarea unor tehnici de grădinărit care economisesc timp și spațiu pentru a maximiza rezultatele de creștere.
Slavonska kobasica” este un cârnat conservat fermentat, din Croatia, obținut prin umplerea unui intestin subțire de porc cu carne de porc tocată și grăsime.
“Zeppole Calabresi” este o rețetă regională tipică de Crăciun din sudul Italiei, avand un aluat de bază făcut din făină, și drojdie.
Crăciunul în Elveția împărtășește multe obiceiuri de la vecinii dar are multe tradiții proprii.
De Sărbători vă recomandăm să folosiți pomi de Crăciun cu rădăcină protejată sau la ghiveci, care pot fi replantați foarte ușor la începutul anului viitor.
Italo’s Prodotti Italiani Gourmet, Cluj-Napoca, este un nou concept de magazin, ce face cunoscută cultura culinară italiană.
„Lumblija” IGP, Croatia este o pâine dulce, aromata, rotundă, produsă prin coacerea aluatului dospit.
„Gyulai kolbász” IGP, Ungaria, se prepară din carne tocată și slănină tare, provenite de la animale îngrășate până la o greutate de cel puțin 135 kg, obtinute prin încrucișarea porcilor din rasa Marele Alb ungureasc cu porci din rasa Mangalița cu părul lung.
Biscuitii de casa din Muntenia sunt un deliciu in perioda sarbatorilor de Craciun.
In perioada 25-27 noiembrie 2022, în curtea Ministerului Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, se organizeaza evenimentul „Stâne, Gusturi și Tradiții românești”.
Perioada victoriană a modelat probabil cel mai mult modul în care sărbătorim acum Crăciunul.
„Să facem Valea Po să zâmbească” este un program fundamental pentru punerea în valoare a mediului în care trăim, ușor de implementat și de multiplicat.
Localitatea Săvârşin se dezvolta, ca un centru de atracţie turistică importanti datorită Castelului Regal.
Proaspata si racoroasa, aceasta salata de castraveti cu telemea poate fi cina noastra sau garnitura la o friptura sau gratar.
Pastrama ”Deltaica” de crap argintiu si se comercializeaza ca produs romanesc atestat traditional.
© Copyright 2023 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev