Caviar din Aquitania
„Caviar d’Aquitaine” este noua indicație geografică protejată (IGP) franceză înregistrată.
„Caviar d’Aquitaine” este noua indicație geografică protejată (IGP) franceză înregistrată.
Fabrica de Lapte Brașov a participat cu succes în competiția “Ora de bun gust” – premiile Gustul Ales 2024.
Țara Oașului este o regiune geografică, istorică și etno-culturală românească alcătuită din Depresiunea Oașului și din munții care o delimitează. (Oas, Gutai).
Palkonya, cunoscută pentru pivnița istorică și biserica cu dom rotund roșu de pe celebrul Drum al Vinului Villány-Siklós, reprezintă Ungaria în mișcarea Satului Cultural European.
Petry Estate Winery din Călimănești, Mures, a găzduit pe 15 februarie 2025, a VII-a ediție a Festivalului Umplutului de Cârnați Petry.
Nalba este o floare zveltă şi graţioasă, care înnobilează locurile în care creşte, grădini, maidane şi margini de drum.
Viitorul are gusturi bune si foarte divers, cu carne si fara carne.
Schinduful este folosit de mult timp pentru beneficiile sale pentru sanatate (din jurul anului 4.000 i.Hr.)
“Tocinei bucovineni” sau “Clătite de barabule”, sunt un fel de mâncare tradițională din regiunea Bucovinei, ce combină ingredientele simple si delicioase.
Tradiția unică a carnavalului pastrat, de peste 60 de ani, de femeile din Patsch, Austria.
Primul târg din an Asociatia Mesterilor Populari Clujeni vestește primăvara și celebrează iubirea în ziua de Dragobete, renașterea în prima zi a lui Mărțișor și eternul feminin în cea de a opta zi a lunii martie!
În 2022, împreună cu asociatiile ecologiste, s-a făcut posibilă alocarea a 300 de milioane de euro din PNRR pentru împădurirea terenurilor degradate din România.
„Yläsavolainen muurinpohjalettu” IGP, Finlanda, este o clătită fină, obținută dintr-un aluat subțire preparat cu lapte făină de orz, făină de grâu, ouă și sare.
Szőcs Előd a creat o bucătăria mobilă cu care merge și gătește la festivaluri și nunți.
Fărşangul sau alungarea iernii este un obicei străvechi ce marchează începutul Postului Paştelui.
Satul botoşănean Vorona, considerat una dintre cele mai frumoase aşezări rurale, a fost ales doi ani consecutivi „sat cultural al României“.
Soiul de mărul Bloss primește cel mai bun rating, maxim trei stele in cadrul Superior Taste Award.
O reteta perfecta de Ziua Indragostitilor.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev