Remetea, zona rurala inteligenta

Situat în zona muntoasă a Bazinului Giurgiu din județul Harghita, Remetea este unul dintre cele mai mari sate din regiune, cu o populație de 6.171 de locuitori.

Situat în zona muntoasă a Bazinului Giurgiu din județul Harghita, Remetea este unul dintre cele mai mari sate din regiune, cu o populație de 6.171 de locuitori.

Brânza de Horezu a cucerit din nou cei mai buni experți din lume si a luat aurul la World Cheese Awards 2025.

„Bursa Kestane Şekeri” IGP, Turcia, este un produs de cofetărie obținut prin decojirea fructelor castanului și fierberea lor în sirop.

Tara Făgăraşului este una dintre cele mai mari si mai bine individualizate depresiuni de contact ale Transilvaniei.

Se apropie sărbătorile de iarnă și In fiecare an, orașe precum București, Sibiu, Cluj-Napoca, Craiova sau Brașov organizează evenimente spectaculoase, cu luminițe, colinde, preparate tradiționale și patinoare în aer liber.

Timp de mai multe secole obstea sateasca a fost singura forma de viata sociala de pe teritoriul tarii noastre.

Prunele cu miez de nucă în vin roșu de Lalova sunt un desert tradițional, bogat și aromat, care combină prune uscate umplute cu miez de nucă și fierte în vin roșu.

Torup este situat pe o peninsulă între mare și un fiord, la 60 km nord-vest de Copenhaga, Danemarca.

„Liptovské šialence”, IGP, Slovacia, este un tip unic de cârnat fabricat prin metode tradiționale, din cartofi cu jumări și condimente, învelit în membrane naturale din intestine de oaie.

Mouans-Sartoux este un oraș mic, din sud-estul Franței, care de 40 de ani, s-a angajat într-o politică alimentară locală ambițioasă și sustenabilă, care vizează protejarea atât a mediului, cât și a sănătății cetățenilor.

“Merele design” Aomori sunt create de fermierii din orașul Tsuruta, Japonia, care folosesc autocolante sau foi transparente cu modele pentru a bloca lumina soarelui de pe părți ale unui măr necopt.

„Cârnați din topor din Vâlcea” au fost recunoscuți oficial la nivel european, devenind al 15-lea produs românesc cu Indicație Geografică Protejată (IGP).

Postul Nașterii Domnului 2025, cunoscut și ca Postul Crăciunului, va începe în data de 14 noiembrie și se va încheia în 24 decembrie.

Comisia Europeană a prezentat recent, o viziune pentru viitorul agriculturii și al producției alimentare în UE.

Kaytaz böreği, IGP, Turcia, este o delicatesă faimoasă din regiunea Hatay.

Ţara Almăjului este o zonă etnografică izolată din sudul județului Caraș-Severin, situată în partea central-sudică a acestuia.

În perioada 6 – 9 noiembrie, pe Platoul Sălii Polivalente din Târgoviște, sunteți așteptați la o experiență autentică plină de arome si culoare la Târgului Tradițional de Sf. Mihail și Gavril!

Denizli Tandır Kebabı este un preparat turcesc tradițional din carne de miel, specific regiunii Denizli, care se gătește lent, la foc mic, într-un cuptor de tip tandır (forn).
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev