Awa Odori
"Awa Odori" se referă în primul rând la puiul «Awaodori», o specialitate locală din Prefectura Tokushima, Japonia, a cărui carne are o textură fermă și un gust bogat în umami.
"Awa Odori" se referă în primul rând la puiul «Awaodori», o specialitate locală din Prefectura Tokushima, Japonia, a cărui carne are o textură fermă și un gust bogat în umami.
Turismul de toamnă se referă la activitățile turistice desfășurate în sezonul toamnei, apreciate pentru peisajele colorate în nuanțe calde, prețurile mai accesibile și agomerația mai mică față de sezonul de vârf.
Limburgse vlaai, este un produs de patiserie tradițional din regiunea Limburg (Olanda și Belgia), caracterizat de o bază de aluat dospit și un umplutură bogată, adesea de fructe (cireșe, caise, prune sau piersici).
Există o varietate de destinații balneare renumite la nivel mondial, deși termenul "sate turistice balneare" se refera la facilitati de wellnes, ape termale sau izvoare minerale.
Satele viticole sunt localități unde viticultura și producția de vin sunt activități economice principale, cunoscute pentru vinurile și peisajele lor.
Cele mai frumoase peisaje rurale din Toscana includ Val d'Orcia, Valea Chianti și peisajul rural din jurul Siennei.
Omi Beef este una dintre cele trei mărci de top de Wagyu japonez, cu o istorie de peste 400 de ani, originară din Prefectura Shiga.
Ultimul mare eveniment gastronomic al anului va fi târgul ANUGA 2025, care va avea loc în perioada 4–8 octombrie 2025, în Köln, Germania.
Alimentele cu cele mai puține calorii sunt, în general, legumele și fructele, bogate în fibre și apă, care oferă senzația de sațietate cu un aport caloric minim.
Masticul crește în mod natural doar pe Peninsula Çeşme și pe insula greceasca Chios, iar Turcia a depus eforturi pentru a proteja acest produs.
Gatački kajmak din mešina (un preparat tradițional din estul Herțegovinei) a primit oficial protecția unei denumiri de origine.
În perioada 16-17 septembrie, Comisia Europeană și Biroul de Sprijin al Pactului Rural organizează Conferința Pactului Rural „De la viziune la acțiune: Împuternicirea zonelor rurale pentru viitor” la Pecq, lângă Kortrijk (Belgia).
„Queso de Burgos”IGP, Spania, este o brânză proaspătă produsă prin coagularea enzimatică a laptelui de vacă și de oaie integral, proaspăt și natural, pasteurizat, care nu a fost presat sau maturat.
Calendarul lucrarilor agricole in gradina de langa casa utilizand semnele zodiacului atunci cand Luna trece prin constelatiile de pe cer in septembrie 2025.
Printre preparatele tradiționale bulgărești se numără salata Shopska, taratorul, banitsa, kavarma, sau musaca.
O ferma din comuna Roșiile, Județul Vâlcea, cultiva si proceseaza catină albă ecologică.
Există o fermă ecologică de păsări în judetul Botosani, respectiv Ferma7Dubina din Ungureni, care produce ouă ecologice.
Mâncarea de post de la Athos se caracterizează prin simplitate, naturalețe și respect pentru post.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev