Asociatia Produs de Băișoara
În urma absolvirii unor cursuri de țesător manual, precum și de antreprenor, cateva femei de aici au pus bazele unui frumos proiect care are potențialul de a revitaliza economia rurală din Băișoara.
În urma absolvirii unor cursuri de țesător manual, precum și de antreprenor, cateva femei de aici au pus bazele unui frumos proiect care are potențialul de a revitaliza economia rurală din Băișoara.
Agricultorii din Rasca, judetul Cluj, se pot lăuda în continuare cu peste 500 de hectare cultivate cu cartofi, dar şi cu peste 100 de feluri în care gospodinele gătesc cartoful.
Satul Valeni, comuna Călățele poartă tradițiile si multe constructii cu arhitectura taraneasca merita a fi conservate.
Lactatele si branzeturile cu denumirea de “Produs Montan”, sunt realizate de Gânscă Anișoara Aurora din comuna Manastireni, judetul Cluj.
Balmoșul de Rachitele, comuna Margau, judetul Cluj, este una dintre mâncărurile tradiționale din Munții Apuseni, apreciate de către toți cei ce pășesc peste pragul caselor moțești.
Mulți aleg stațiunea Muntele Băișorii pentru peisajul superb al zonei si pentru aerul curat.
Vasilena și Ovidiu Oltean, în 2017 au început producția de păstrăv ecologic într-o fermă din satul Bolloga, Comuna Poieni, județul Cluj, după o investiție de 700.000 de euro din fonduri europene.
În perioada 27-28 iulie 2024, în satul Bociu din județul Cluj, situat la poalele Vlădesei, va avea loc cea de-a doua ediție a Festivalului Geamgiilor.
La Grădina de Munte, din Valea Ierii, judetul Cluj, se produce o gamă variată de dulcețuri, siropuri, compoturi, zacuscă și murături.
O băutură tradiţională păstrată în Ţara Moţilor este secărica sau whiskey-ul moţilor.
Denumirea „Vindelnrökt skinka” IGP, Suedia, desemnează jambonul întreg provenit de la porc, afumat la cald, printr-o metodă tradițională, cu lemn de arin.
Cei mai multi oameni cred ca doar magazile si pietele renumite de fructe si legume, pot oferii produse proaspete si de calitate.
Gardurile vii care mărginesc câmpurile arabile în peisajele bocage oferă multe servicii ecosistemice.
În Bistriţa-Năsăud, un sat trăieşte numai pentru renumitele sale cireşe.
Pastele cu ton sunt un preparat de paste răcoritoare, potrivite pentru toate anotimpurile și pot fi savurate calde sau reci ca salată.
În Kütahya Pazarlar, Turcia, se cultivă cireșele și vișinele, preferate de consumatori, datorită culorii roșii, strălucitoare, bobului mare și duratei lungi de păstrare.
Ne implicam comunitar in localitatile urbane sau rurale pentru promovarea încrederii, colaborarii și comunicarii.
Proprietatile benefice ale chefirului sunt mai importante decat cele ale iaurtului.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev