Energie 100% din panouri solare
În insula Ta'ū din Samoa Americană, întreaga populație își asigură 100% din energia electrică din panouri solare.
În insula Ta'ū din Samoa Americană, întreaga populație își asigură 100% din energia electrică din panouri solare.
Bio Regiunea S. Pedro do Sul, Portugalia, lucrează pentru crearea unui Sistem Alimentar Durabil.
„Spišské párky” (STG, Cehia si Slovacia), sunt crenvurști în intestine de oaie cu diametrul de maximum 24 mm, segmentați prin răsucire.
Tara Dornelor este așezată la mijlocul adâncituri ce separă grupa de nord a Carpaitilor Orientali de cea centrală.
„Kaffeost” DOP, Suedia, este o brânză proaspătă, cu o coajă uscată, produsă din lapte integral de ren, capră sau vacă servita cu cafea.
„Caviar d’Aquitaine” este noua indicație geografică protejată (IGP) franceză înregistrată.
Fabrica de Lapte Brașov a participat cu succes în competiția “Ora de bun gust” – premiile Gustul Ales 2024.
Țara Oașului este o regiune geografică, istorică și etno-culturală românească alcătuită din Depresiunea Oașului și din munții care o delimitează. (Oas, Gutai).
Palkonya, cunoscută pentru pivnița istorică și biserica cu dom rotund roșu de pe celebrul Drum al Vinului Villány-Siklós, reprezintă Ungaria în mișcarea Satului Cultural European.
Petry Estate Winery din Călimănești, Mures, a găzduit pe 15 februarie 2025, a VII-a ediție a Festivalului Umplutului de Cârnați Petry.
Nalba este o floare zveltă şi graţioasă, care înnobilează locurile în care creşte, grădini, maidane şi margini de drum.
“Tocinei bucovineni” sau “Clătite de barabule”, sunt un fel de mâncare tradițională din regiunea Bucovinei, ce combină ingredientele simple si delicioase.
Tradiția unică a carnavalului pastrat, de peste 60 de ani, de femeile din Patsch, Austria.
Primul târg din an Asociatia Mesterilor Populari Clujeni vestește primăvara și celebrează iubirea în ziua de Dragobete, renașterea în prima zi a lui Mărțișor și eternul feminin în cea de a opta zi a lunii martie!
În 2022, împreună cu asociatiile ecologiste, s-a făcut posibilă alocarea a 300 de milioane de euro din PNRR pentru împădurirea terenurilor degradate din România.
„Yläsavolainen muurinpohjalettu” IGP, Finlanda, este o clătită fină, obținută dintr-un aluat subțire preparat cu lapte făină de orz, făină de grâu, ouă și sare.
Szőcs Előd a creat o bucătăria mobilă cu care merge și gătește la festivaluri și nunți.
Fărşangul sau alungarea iernii este un obicei străvechi ce marchează începutul Postului Paştelui.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev