Urari elvetiene de Anul Nou
In fiecare an, de Anului Nou, un obicei vechi de uratura are loc in cantonul Appenzell, Elvetia.
In fiecare an, de Anului Nou, un obicei vechi de uratura are loc in cantonul Appenzell, Elvetia.
Anul Nou este marcat, in comunitatea romaneasca, de jocurile mimice cu masti de animale, de tip turca, brezaie, capra, malanca, strutul, etc.
Un obicei general, practicat de romani cu prilejul Anului Nou, este Plugusorul.
Cea mai raspandita sarbatoare in lume este Revelionul.
De Ignat, in mod traditional se taie porcul si tot gospodarul se apuca de pregatirea mezelurilor.
Produsul traditional ''Cebularz Lubelski", IGP, Polonia, are o forma circulara turtita, cu diametrul intre 5 si 25 cm si grosimea de aproximativ 1,5 cm.
Slanina afumata de mangalita este produsa de carmangeria TOTO din Lapusel, judetul Maramures.
Gulasul de post este o reteta traditionala in care ciupercile inlocuiesc cu succes carnea si se pregateste in 45 de minute.
„Upplandskubb” este o paine rustica, din Suedia inregistarata DOP, cu o culoare variind de la culoarea turtei dulci la un maro cu tente gri.
Produs traditional de Craciun, din judetul Arad
Nici un Craciun irlandez nu ar fi perfect fara o budinca traditionala.
Cozonacul Domnesc este un produs traditional moldovenesc atestat din satul Tocileni, Comuna Stauceni, Judetul Botosani.
Castravetii cu ardei iuti reprezinta un preparat deosebit de gustos si o metoda speciala de conservare.
In insula Creta oamenii traiesc 100 de ani fara reparatii.
Mirosul usturoiului alunga paianjenii rosii dar si paduchii de frunze.
In Franta, un patut de copil reprezentand Nasterea Domnului este folosit adesea pentru a decora interiorul caselor.
Laptele de orez are foarte putine calorii, colesterol, grasimi si este benefic pentru sanatate.
Germania, este bine cunoscut pentru pietele sale de Craciun, unde se vand tot felul de bunatati alimentare de sarbatori dar si decoratiuni pentru pomul de iarna.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev