Programul turistic "Mânănci şi bei cât ţine porcul"

Tăierea porcului este un obicei vechi in Tinutul Vulcanilor cunoscut prin Lacul Sfanta Ana si baile Tusnad.

E una dintre legăturile cu trecutul, cu modalităţile ancestrale de procurare a hranei. Ritualul tăierii porcului, activitate la care participa întreaga familie, era supus unor restricţii rituale complexe. Sacrificarea porcilor începe înainte de ivirea zorilor şi nu poate depăşi apusul soarelui. Prepararea unui porc întreg durează cel puţin opt ore, în ziua în care este sacrificat. Pe lângă activitatea propriu-zisă de tăiere a porcului, turiştii pot să asiste la prelucrarea produselor tradiţionale sau să prelucreze împreună cu organizatori carnea. Nimic nu este obligatoriu, dar este permis. Ansamblul ritual al tăierii porcului este încheiat prin masa comună, numită "pomana porcului". Pomana porcului este cea mai bună mâncare, dintre specialităţile pe bază de porc, care nu trebuite ratată.

Programul include: participarea la ceremonia de tăiere a porcului cu mic dejun tradiţional; vizitarea fermei cu animale (plimbări cu măgăruşul); concurs de umplere cârnaţi; plimbare cu căruţe sau sanii trasă de cai sau plimbare cu sanii uriaşe trasă de jeep-uri în pădure; participare la pomana porcului, petrecere tradiţională cu muzică Live. În ziua programului "Tăierea şi pomana porcului" se ofera servicii de consumaţie all inclusive (pălincă, vin fiert, băuturi răcoritoare, apă minerală, pâine de casă, mic dejun, prânz şi cină). Participanţii la program pot mânca şi bea cât le ţine burta, iar la sfârşitul programului vor avea ocazia să îşi împacheteze pentru acasă (fără costuri suplimentare) tot ce a mai rămas din porc (carnat secuiesc, jumari, slanina secuiasca, rulada de porc, umpluta cu carnati sau piept de porc, etc.)

Mai mult >>

 


Cautare