Pălinca Trămuța face parte din rândul produselor tradiționale atestate de Ministerul Agriculturii.
Pălinca Trămuţa, este licoarea care i-a înnebunit pe nemţi, la unul dintre cele mai mari târguri de produse tradiţionale din Europa, respectiv Târgul Verde de la Berlin. Florian Chişe, producătorul işi prezintă cu mândrie licoarea pe care o produce de zeci de ani la toate tragurile traditionale din tara. Pălinca a fost botezată Trămuţa după porecla familiei din sat. Din anul 2002 pălinca Trămuţa este recunoscută ca brand românesc. A luat numeroase premii şi diplome si are cinci tipuri de palinca atestata: de gutui, mere, pere, caise şi de prune.
Pălinca de prune Trămuța este un produs dublu distilat în cazane de cupru și învechită în butoaie de dud și stejar folosind tehnici moștenite din tată-n fiu. Fructele și lemnul realizează un întreg complex, oferind o aromă intensă de prune cu note florale și ușor condimentată. Pălinca de caise Trămuța se diferențiază de alte produse similare prin calitatea caiselor, în special soiul Selena, culese la maturitate deplină din livada proprie, depozitate pentru a fermenta în căzi de lemn, pentru obţinerea borhotului. Borhotul rezultat se fierbe în cazan de cupru la foc din lemne de esență tare. Toate operațiunile se execută manual. Producătorul din comuna Tulca are si o livadă tânără, iar producţie anuală de palinca este de 200-300 de litri, astfel ca afacerea familiei Chişe se clasează în rândul micilor producători.