In judetul Timis se prepara o slanina care se topeste in gura, cu gust de fum si usturoi si care se consuma cu ceapa de apa.
Se folosesc bucati de slanina alba de pe burta si avand soirc pe o parte. Se prefera bucati frumos transate, mai mari sau mai mici, mai groase se mai subtiri in functie de gust si posibilitati. Pentru 5 kilograme de produs traditional se folosesc: 5 kilograme slanina alba cruda, sare de mare neiodata, doua linguri de piper boabe, o lingura de coriandru boabe, 4-5 foi de dafin, o ceasca de otet de vin alb, 4-5 litri apa, o capatana de usturoi.
Slanina se spala si se pune in saramura formata din apa si sare fara iod si se aseaza o greutate deasupra. Dupa 7 zile se scoate slanina din saramura si se spala cu apa calduta. Intr-un vas incapator se pune apa curata in care se adauga otet, dafin, piper, coriandru. Cand fierbe se adauga bucatile de slanina care se tin 30 minute la foc mic pana cand furculita intra usor. Slanina se scoate se lasa la racit si apoi se freaca cu usturoiul pisat pe toate partile. In final se pune la afumatoare pana primeste gustul si mirosul de fum si usturoi.