„Placinta cu caprita din Herasti”, judetul Giurgiu, a primit atestatul de produs traditional.
Producatorului Breackfast Food Production din comuna Herasti, intentioneaza sa promoveze produsul atat in lanturile de supermarketuri cat si in sistemul HoReCa din Bulgaria, Grecia, Turcia sau Cipru. Placinta cu caprita va fi testata pe piata romaneasca sau la expozitii internationale de profil. Caprita este spanacul salbatic (Chenopodium album), care are o revenire spectaculoasa in alimentatia moderna. Frunzele si lastarii tineri se pot adauga in placinte, dar si in mancaruri gatite: omlete, salate, sandvisuri, la tigaie, la aburi, in supe sau ciorbe, ca umplutura in tarte.
Placinta de caprita este o specialitate rurala bine cunoscuta prin satele din sudul tarii, dar mai degraba necunoscuta la orase. Se toacă varful plantei si frunzele. Se face o foaie de placinta. Se ia un litru de lapte, 6 oua, branza şi smantana cat e nevoie sa se lege. Se amesteca bine cu frunzele. Se umplu foile si se dau la cuptor. Deasupra foilor se pune putina untura, sa iasa placinta mai frageda si mai suculenta.