Produsele ecologice Bioforia

Fermele ecologice Silvania sunt o cooperativă agricolă din Nordul Transilvaniei care cultivă peste 2200 hectare de teren ecologic si produc hrană pentru cele peste 1200 de văcuțe de lapte.

Pentru obținerea celor mai bune furaje produc șroturi ecologice de soia și floarea soarelui precum și ulei ecologic. Lactatele ecologice Bioforia sunt exclusiv BIO, pe întregul lanț de producție. Cooperativa cultivă doar plante BIO, îngrijesc numai animale BIO, procesează şi ambalează exclusiv produse BIO. Compania nu importă lapte și nu colectează lapte din alte surse; folosesc lapte exclusiv de la fermele proprii. Prin producția integrată ei controlează strict calitatea produselor, de la sămânța din brazdă şi laptele din producție proprie până la procesarea simplă şi ambalarea, pentru a pune pe raft un produs autentic ecologic. Procesarea este simplă, pasteurizarea la temperatură medie, fără adaos de lapte praf, fără înglobare de albumină, fără adaos de grăsimi vegetale şi alți potențiatori de arome.

Uleiul produs în Sălaj, la ferma cooperativei situată în Moiad, este, în opinia preşedintelui consiliului de administraţie al cooperativei agricole Fermele Ecologice Silvania, Dacian Badea, unul special. „În general, uleiul de floarea soarelui este un produs foarte cunoscut în gospodăriile românilor, care îl folosesc la gătit. În general, uleiul din comerţ este unul ieftin, produs din soiuri de floarea soarelui linoleice, cu o concentraţie de acid oleic de circa 26% sau Omega 9. Ce caracteristici are uleiul pe care noi îl producem? Odată că este ecologic, este presat la rece, adică printr-o presare mecanică, un fresh de floarea soarelui fără nimic adăugat şi nimic scos din el, spre deosebire de alte uleiuri care se procesează industrial şi folosesc chiar solvenţi pe bază de benzină şi de petrol. Noi avem un ulei pur. Pe urmă, el este extravirgin, adică este obţinut din prima presare. Alte uleiuri sunt obţinute prin presări repetate. Mai este o componentă, cea mai importantă. Uleiul nostru este produs dintr-o specie cu un conţinut foarte ridicat de acid oleic, mai exact 85% Omega 9. Uleiul grecesc de măsline are 70% concentraţie de acid oleic, iar în lume este considerat foarte sănătos. Floarea soarelui are o concentraţie mult mai mare, de 85%. Este ca un medicament şi ajută la formarea colesterolului bun”, subliniază preşedintele Fermelor Silvania.

 

 


Cautare