Robotul elvețian raclette încântă Berlinul

Elvetia este prezenta la Săptămâna Verde de la Berlin sub motto-ul  „Tradiția întâlnește inovația” 

Este o atmosferă relaxată la deschiderea prezenței elvețiene la Săptămâna Verde Internațională de la Berlin. Mirosul de brânză plutește peste pavilionul roșu și alb de sub Matterhorn. În aceeași sală, Franța, Italia, Spania și Slovenia concurează și ele pentru atenția publicului.

Prezența elvețiană se află sub motto-ul  „Tradiția întâlnește inovația”. Pe lângă ofertele tradiționale de brânză, ciocolată și carne, în centrul atenției de această dată este Roboclette, primul robot de raclette din lume, și un kebab cu brânză „Cheebab”. Nu trebuie trecut cu vederea jocul de împingere a ulciorului de lapte, în care vizitatorii târgului își testează talentul de curling și sunt răsplătiți pentru entuziasm cu un mic Treichel elvețian într-un aspect roșu-alb.

Codă lungă se afla în fața „Aruncării de alune”. Chocosuisse - asociația producătorilor elvețieni de ciocolată, a amenajat o masă mare de joc: pe o suprafață înclinată, participanții încearcă să arunce o minge mică într-una dintre cele șapte găuri din trei încercări. Nu este chiar atât de ușor. „Nimeni nu a atins vreodată puncte complete”, spune supervizorul standului Jeannine Scheider. Indiferent dacă este zero sau 110 puncte - există un mic baton de ciocolată pentru toți cei 10 000 de participanții la joc pana in prezent.

Desigur, la stadul elvetian există multă brânză elvețiană de peste tot: Appenzeller, Emmentaler, Tete de Moine sau Gruyère. Dacă aveți nevoie de ceva cald la îndemână, puteți alege între brânză raclette topită pe pâine sau „Cheebab” de brânză în pâine cu varză albă, varză roșie, ceapă prăjită și sos cocktail.

 


Cautare