Pita de la Brutaria Tiamax din Pecica

Actualul producator de paine SC Bruaria TIAMAX SRL, face renumita "Pita de Pecica, pe vatra", de mai bine de 68 de ani.

Actualul producator de paine SC Bruaria TIAMAX SRL, face renumita "Pita de Pecica, pe vatra", de mai bine de 68 de ani.

A fost creat in anul 2002 S.C. ECOINSPECT S.R.L., organism privat pentru inspectia si certificarea produselor ecologice, cu sediul in municipiul Cluj-Napoca, judetul Cluj.

Definirea denumirilor si diferenta dintre denumirile DOP/IGP:

In perioada 9 -10 iunie 2009, a avut loc la Brasov seminarul cu tema "Produse de origine animala – pregatirea documentatiei necesare pentru solicitarea protectiei DOP / IGP / STG".

Prin 1800 au ajuns covrigii in targul din Buzau, iar acum toata lumea ii stie drept Covrigii de Buzau.

TERRAFERTIL este un ingrasamant 100% natural, mineral-organic, neavand in compozitia sa nici un fel de conservant.

Horinca de Maramures este o bautura cu lunga traditie de productie si consum in zona de nord a tarii.

Cererea consumatorilor pentru alimente produse in regim ecologic a crescut constant in ultimii ani, cresterea cererii depasind cresterea ofertei.

Trecatoare Rucar-Bran este situata la 30 km de Brasov pe drumul national ce duce spre Pitesti, la intrarea in comuna Moeciu si la 2 km de Castelul Bran.

Comunitatea Findhorn este membru fondator al retelei Global Ecovillage.

Pentru a primi certificatul de specialitate, producatorii trebuie sa-si dezvolte sistemul de calitate.

Producatorii a cinci alimente traditionale - carnatii de Plescoi, branza de burduf din zona Branului, virsliul din Hunedoara, pita de Pecica si salamul de Nadlac - vor incepe anul acesta intocmirea documentatiei pentru obtinerea protectiei europene de denumire geografica.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev