Societatea Alpin 57 Lux s-a lansat in productia de inghetata in anul 1998.
Managerul general al societatii – dl Ioan Istrate a construit si dezvoltat acest business, reinvestind continuu profitul, astfel ca la ora actuala Fabrica de inghetata este dotata cu cele mai performante tehnologii de fabricatie. Anul 2001 a insemnat pentru Alpin 57 Lux SRL, anul lansarii in productia de patiserie congelata dezvoltand o gama variata de produse care vin in sprijinul gospodinelor, care au din ce in ce mai putin timp pregatirii in casa a delicioaselor dulciuri cum ar fi; strudel, minipateuri, minirulouri, croisante etc. Produsele de patiserie se vand sub brandul RomCherie. Firma a lansat, de asemenea pe piata, o gama de produse congelate.
Cu peste 100 de sortimente de înghețată sub diferite branduri, printre care cele mai populare sunt Transalpina, Malgra, Fulg de Nea, Delicia, Ice-Pop etc. si o gama de 30 de produse de inghetata HoReCa, la Alpin 57 Lux in fiecare an se creeaza noi sortimente care sa satisfaca dorinta de nou a consumatorului. Gama larga de produse si calitatea superioara au dus la cresterea vanzarilor an de an iar performantele obtinute de-a lungul timpului au dus la situarea societatii in ultimii cinci ani pe primul loc intre producatorii autohtoni de inghetata.