Compostarea deseurilor menajere
In Romania, aproximativ jumatate din cantitatea de deseuri menajere generata de gospodarii este formata din resturi alimentare, vegetale si resturi de gradina.
In Romania, aproximativ jumatate din cantitatea de deseuri menajere generata de gospodarii este formata din resturi alimentare, vegetale si resturi de gradina.
AGRICO este organizatie cooperatista din Olanda cu peste 1300 de producatori care ofera cartofi de calitate in orice colt din lume.
Incepand cu anul 2006, s-au intocmit programe de conservare si utilizare pentru fiecare rasa si linie aflata in stare critica, in pericol de disparitie, precum si pentru cele vulnerabile in scopul conservarii biodiversitatii avicole.
Efectele benefice ale sucului de iarba de grau cu continut foarte bogat in vitamine, enzime si minerale sunt cunoscute deja de catre omenire.
Infiintarea camerelor agricole prin reorganizarea oficiilor de consultanta agricola
Cel mai mare producator ecologic de oua, detine in prezent 42.500 capete, distribuite in trei puncte de lucru, aflate in judetele Arges si Sibiu.
Comisia europeana a inregistrat specialitatea traditionala garantata “Skilandis” (STG), Lituania.
Ferma Cairnie o indelungata afacere familiara si un reper local popular in Scotia a fost distinsa cu patru stele de catre vizitatori.
Modul de gatit al pastelor “amatriciana” vine din orasul italian Amatrice.
Denumirea de origine controlataă “SARICANICULITEL” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.
Perioadele ploioase si temperaturile alternante provocate de incalzirea globala sunt principalele amenintari pentru viticultura si, implicit, pentru vin.
DOP „Pomodorino del Piennolo del Vesuvio” desemneaza fructul ecotipurilor de tomate mici asociate denumirilor populare „Fiaschella”, „Lampadina”, etc.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev