
Copenhaga, cu cele 13 restaurante incluse in ghidul Michelin si cu doi maestrii bucatari laureati ai unor prestigioase premii internationale, a devenit noua destinatie in voga a gastronomiei europene.

„Pesca di Leonforte” cu indicatie geografica protejata (IGP), Italia, este produsul rezultat In urma cultivarii a doua ecotipuri locale de piersica.

„Ricotta di Bufala Campana” este un produs lactat proaspat, din Italia, obtinut prin coagularea termica a proteinelor din zerul de lapte de bivolita, materie prima rezultata in urma produciei de mozzarella de bivolita.

Denumirea de origine protejata (DOP) vanata rosie „Melanzana Rossa di Rotonda”, (Italia), se obtine din ecotipul Melanzana Rossa di Rotonda, din specia Solanum aethiopicum.

Carnea de porc „Traditionally Farmed Gloucestershire Old Spots Pork” trebuie sa provina din porci de rasa Gloucestershire Old Spots.

Delicatesele din Delta au incantat vizitatorii la cea de-a doua editie a festivalului gastronomic si etnocultural „D’ale Gurii Dunării”, care a avut loc la Uzlina, judetul Tulcea, in aceasta vara.

Numai boabele uscate ale varietatilor locale de fasole cataratoare multiflora cunoscuta sub denumirea de „Jaś Karłowy” (Phaseolus coccineus), destinate consumului uman, pot fi vandute sub denumirea de „fasola korczyńska”.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev