Garda romana in fiecare vineri la Alba Iulia

In fiecare zi de vineri din luna iulie, incepand cu ora 19.00, turistii si localnicii prezenti in Cetatea Alba Iulia vor avea ocazia sa se intalneasca cu romanii si dacii care compun trupa de agrement turistic de la Alba Iulia.

Programul evenimentului din fiecare zi de vineri, incepe cu o parada a romanilor si dacilor, care are loc, de la ora 19.00, din fata Muzeului National al Unirii, pe un traseu care cuprinde Poarta a III-a si Poarta a IV-a. Pe platoul din fata Portii a IV-a trupa va realiza demonstratii si prezentari de tehnica militara romana si dacica.

Garda Romana a aparut la Alba Iulia in toamna anului 2012 in urma unui proiect castigat de muzeul Alba Iulia Si finantat de A.F.C.N. Garda e compusa din voluntari care dau viata Legiunii a XIII-a Gemina, de a carui castru se leaga inceputurile vietii urbane la Alba Iulia. In ceea ce priveste trupa dacilor, ea este parte tot a unui proiect A.F.C.N. care urmeaza sa fie finalizat in toamna acestui an.

Spectacolul este oferit de Societatea de Transport Public Alba Iulia cu sprijinul Primariei Municipiului Alba Iulia, Consiliului Judetean Alba, Muzeului National al Unirii Alba Iulia si Asociatiei Culturale Apulum Reenactment.

 


Cautare