Vin roze de 5 stele la crama Girboiu
Vin roze de 5 stele ne este oferit de crama Girboiu, Vrancea, infiintata in 2005 si care detine o suprafata viticola de 250 hectare.
Vin roze de 5 stele ne este oferit de crama Girboiu, Vrancea, infiintata in 2005 si care detine o suprafata viticola de 250 hectare.
In 2015 au iesit pe piata primele vinuri din gama Issa, produse de crama „La Salina”, amplasata pe dealurile din imediata apropiere a Salinei Turda, judetul Cluj.
La romani, bucatele traditionale sunt insotite intotdeauna de un pahar de vin bun.
CABERNET SAUVIGNON - provine tot din Franta, din regiunea Gironde, din acest soi obtinandu-se vinul “rege” al soiurilor negre, prin invechire capatand calitati deosebite.
In anul 2008, la Urlati, judetul Prahova, a luat nastere „Domeniile Anastasia” pe o suprafata de 7 hectare.
Beciul Domnesc este o selectie de vinuri premium, cu un caracter aparte, printre care se gaseste si vinul demidulce Feteasca Neagra.
La cea de-a XXIV-a editie „Concours Mondial de Bruxelles” 2017, au fost premiate 29 de vinuri romanesti.
Vinul de Dobra, Satu Mare este apreciat pentru calitatile deosebite oferite de conditiile climatice si geografice ale zonei.
Cupaj Galbena cu Sauvignon Blanc Demisec, este un cupaj fericit si apreciat ce aduna in sticla aroma soiului Sauvignon Blanc si prospetimea si fructuozitatea Galbenei de Odobesti.
Factorul natural caracteristic al Podgoriei Moldova Noua este zona colinara a Banatului, dealurile putin inalte ale muntilor Dognecei. Aici sunt soluri scheletice, bogate in fier si microelemente.
Vinurile romanesti au fost puse sub lupa juratilor straini in cadrul competitiei Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2017.
Prestigiul vinurilor si mancarurilor romanesti impun o ordine in care se servesc vinurile in timpul mesei.
Vanzarile de vin se inclina spre sexul frumos, deoarece femeile au cumparat mai mult vin decat barbatii in 2017 si mai putina bere si bauturi spirtoase.
Eticheta vinului Marcea Chardonnay reprezinta “Casa Memoriala Liviu Rebreanu”, situata in Valea Mare - Podgoria, Stefanesti, Arges.
Daca e miercuri, ai vin de la Crama Noastra, din Cluj Napoca, strada I.I.C. Bratianu nr. 35, la Rhédey Café – Piata Unirii, in data de 18 octombrie 2017, de la orele 18:30.
Soiul Zghihara de Husi este cunoscut numai in podgoria Husi, judetul Vaslui, si este un sprintar vin de cursa lunga.
In perioada 7-8 octombrie, la Expo Arad, iubitorii de vinuri vor avea parte de o experienta deosebita la prima editie a targului de vinuri si salon gastronomic, Vicii si Delicii.
In perioada 1- 3 aprilie, la Casino-ul din Parcul Central Cluj-Napoca ''WineUp Fair in Transylvania'', a expus producatorul Gitana Winery din Republica Moldova, vinul Le Petite Sophie.
Lira Cop Creative, furnizor autorizat de cursuri si programe de formare profesionala a adultilor, incepe programul de formare profesionala pentru ocupatia de SOMELIER la Cluj Napoca, adresat persoanelor dornice de a cunoaste tainele vinurilor.
Un vin de aur, atat la propriu, cat si la figurat este vinul Riesling Italian din Dealurilor Silagiului, zona Buzias, Timis.
Vin premiat cu Medalia de Argint in cadrul Concursului International de Vinuri de la Bucuresti - editia 2016.
Vinul Busuioaca de Bohotin demisec, este unul dintre vinurile de aur din GAMA DOMENII, ale Podgorie Cotnari, regiunea Moldova, Romania
15.02.2017. Crama Girboiu s-a impus pe piata locala si internationala cu o serie de vinuri din gama Livia.
Feteasca neagra Divinitas din 2013, Crama Viile Sudului - Intervitt Zimnicea, a obtinut medalia de aur la Premiile de Excelenta Vinul.ro
Turismul viticol la Cramele din Ostrov, se aseamana cu cele din domeniile viticole italiene si frantuzesti.
Vinul Gewurztraminer este produs de Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Blaj.
Fondata in 1998 de Fabio Albiseti, producator italian din Chianti-Toscana, VINARTE a devenit un nume important in sectorul productiei de vinuri din Romania.
Cel mai cunoscut in lume este tipul de vin Chardonnay sec, un vin amplu si onctuos, cu arome fructate.
Bauer O.R.A.N.G.E. a aparut pe piata din Romania in 2014.
Pelinul este un produs natural, traditional romanesc, obtinut prin adaugarea in vin a unor ierburi si fructe, componenta principala fiind pelinul.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev