Domeniile viticole Anastasia

In anul 2008, la Urlati, judetul Prahova, a luat nastere „Domeniile Anastasia” pe o suprafata de 7 hectare.

Din cele 7 ha cumparate in centrul viticol Urlati, cu o veche si bogata traditie viticola, au fost pastrate in productie si reabilitate numai 1,2 ha, iar celelalte au fost replantate cu soiurile Cabernet Sauvignon si Merlot, pentru vinurile rosii, si cu Chardonnay, pentru vinuri albe. In paralel, proprietarul Marin Constantin, a construit o crama moderna, in satul Strejnicu, din apropierea orasului Ploiesti si o pivnita in care vinurile se matureaza in baricuri frantuzesti si unguresti si isi innobileaza calitatile in sticle.

Unul din vinurile reprezentative este Chardonnnay-ul baricat, unul dintre soiurile albe cele mai cautate pe piata internatională. Vinul obtinut, de culoare usor auriu-stralucitoare, cu nuante verzui si arome inconfundabile florale, combinate cu iz de ananas si piersica, devin moale, rotund si catifelat. Este echilibrat, cu persistenta in postgust. Pentru insusirile sale senzoriale, vizuale, olfactive si gustative, vinul Chardonnay a stralucit in fiecare an pe podium.

 

La Domeniile Anastasia au loc degustari interactive sustinuta de expertul degustator Lucia Parvu si oenologul cramei, Ana Serban, la care participa si masteranzi din Olanda, China, Franta, Portugalia si Spania.

 

 


Cautare