Castigatorul concursului de creativitate din cadrul primului eveniment expozitional din Romania „GASTROPAN” dedicat sectorului de morarit, panificatie si cofetarie, s-a intors cu o reteta spartana a “painii anticriza”.
Dioszegi Laszlo, proprietarul brutariei “Dioszegi” din Sfantu Gheorghe de Covasna, cel ce impresionase juriul si vizitatorii de la Expopan, integrand ceapa si slanina in aluatul de paine, considera acum ca acel produs este inaccesibil romanului de rand si l-a trecut la “delicatese”. Noul sortiment, a fost facut din orz si ovaz dupa o reteta veche de peste 60 de ani. Deocamdata se lucreaza la aspectul comercial al produsului, care lasa inca de dorit. Brutaria “Dioszegi”, respectiv SC Madexport SRL, a luat fiinta ca o afacere de familie in anul 1994, ajungand in acest moment la un numar de 70 de angajati si o cifra de afaceri de cateva milioane de euro. Pentru a obtine gustul unic al painii de casa, sunt folosite cuptoare pe vatra alimentate cu lemn de fag. Paine se gaseste in marile orase ale tarii.