Mancaruri traditionale din Alba, intr-un cadru autentic

 


 

Zeci de localitati din Alba au adus bucate alese la Aba Iulia cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

 

 

Caltabosul, carnatul, toba si slanina au stat la un loc cu ceapa si muraturile. Nu au lipsit lipiile cu varza si mere, raciturile, pomana porcului, mamaliga, ciolanul cu fasole, dulceturile si compoturile de fructe si multe alte produse preparate dupa retete traditionale din localitatile din Alba.

 

Toate aceste bunatati culinare au fost invaluite intr-un cadru taranesc autentic, fiecare localitate decorand corturile cu toale si lipideuri, stergare, paturi taranesti, ladoi si chiar razboi de tesut. Nu au lipsit de asemenea fotografiile de familie inramate si ornate cu stergare cusute manual si asezate deasupra paturilor si a ladoaielor.

 

Pe fundal au rasunat colindele ce amintesc ca se apropie sarbatoarea nasterii Domnului Iisus Hristos.

 

 

Sursa: www.citynews.ro