Delicatesele din Delta au incantat vizitatorii la cea de-a doua editie a festivalului gastronomic si etnocultural „D’ale Gurii Dunării”, care a avut loc la Uzlina, judetul Tulcea, in aceasta vara.
Cele mai apreciate produse au fost celebrul bors de peste si saramura. Organizatorii au profitat de ocazie sa anunte ca delicatesele au fost propuse pentru a deveni oficial produse traditionale romanesti certificate la nivelul Uniunii Europene. „Am initiat deja un proiect prin care mai multe produse culinare din Delta Dunarii vor fi inregistrate oficial si recunoscute pe plan mondial. Borsul si saramura ar trebui sa devina la fel de cunoscute ca sushi-ul”, a declarat Liviu Mihaiu, presedintele Asociatiei „Salvati Dunarea si Delta“, organizatorul festivalului.
La festival a fost prezent si marele sportiv Ivan Patzaichin, originar din satul Mila 23. El le-a purtat noroc consatenilor sai, care au castigat locul intai la concursul gastronomic pentru salata de boeuf din peste si premiul de 3000 de euro.