„Lapte proaspat” de la ferma din Pantelimon, Bucuresti

 

Ferma de lapte, pe numele ei oficial "Agroindustriala Pantelimon" , cunoscuta de multi sub numele de "Ferma doctorului Petcu", este una dintre cele mai vestite din Romania.

A fost ridicata pe locul unde pe la sfarsitul secolului trecut se afla Scoala de Agricultura din Bucuresti.

Ferma a inceput sa functioneze in 1973, cand 500 de vacute gestante Holstein au fost aduse tocmai din Danemarca.

Astazi ferma de lapte are proximativ 500 de chiriase si producem zilnic peste 5000 de litri de lapte de cea mai buna calitate. Laptele respecta toate reglementarile europene din punct de vedere microbiologic. Are numeroase. Ferma ofera spre cumpare, lapte proaspat la dozator. Exista mai multe locatii in Bucuresti unde sunt instalatate dozatoare (piata Obor, magazinul NATURALIA, etc)

De ce sa cumparati lapte proaspat?

Laptele proaspat este bun pentru oricine. Laptele de la magazin tine atat de mult la frigider pentru ca este pasteurizat (pierzandu-si multe dintre calitati) si, eventual, "aditivat" cu lapte praf, diversi conservanti, etc. Laptele proaspat tine maximum 2 zile nefiert. Daca il fierbeti, mai rezista inca 2-3 zile, daca este tinut la frigider. Prajiturile facute cu laptele proaspat vor avea gustul prajiturilor bunicii de la tara. Daca aveti un bebelus si vreti sa incercati un iaurtel de casa sau chiar o branzica, puteti acum fara probleme si fara frica.

 

Stiati ca:

Laptele este supranumit si "Sangele alb"?

Este asimilat in proportie de 97% de catre organism?

Este folosit ca antidot pentru a elimina metale grele din organism (industria miniera, etc)

Informatii utile despre lapte

Laptele este un aliment complet, continand: 20 amino-acizi; 16 acizi grasi; 25 vitamine: A, B1, B2, C; Alte elemente: Ca, P, Zn, Fe,

Laptele are o valoare nutritiva ridicata, astfel 1 litru de lapte proaspat este echivalent cu: 700g carne vitel; 600g carne vaca; 400g carne porc; 8 - 9 oua; 0,5kg peste.

1 litru de lapte consumat in fiecare zi poate asigura tot necesarul de: proteine pentru copii pina la 6 ani; Ca pentru femeile care alapteaza copii; vitamina A pentru copii pina la 1 an; vitamina B2 pentru un adult


SC Agroindustriala Pantelimon SA (Ferma Pantelimon)

20, Str. Sfantul Gheorghe, Pantelimon, Judetul Ilfov

Telefon: 0372 712 692 / 0723 067 543