In cartierul Manhattan din New York, la intersectia unor strazi exista mii de cutii (lazi de plastic) de lapte umplute cu plante legumicole.
Creat in 2011 ca una dintre cele mai mari ferme urbane din New York City, Farm Riverpark este un exemplu pentru utilizare alternativa temporara a unui spatiu urban nefolosit. Ferma ofera in 2013 produse proaspete restaurantului Riverpark si reprezinta o resursa de invatare inovatoare pentru comunitate. Aici se organizeaza ateliere de lucru, vizite in grup cu elevii, si schimburi de experienta, in care se prezinta diferite teme cu privire la agricultura urbana.
In gradina Riverpark se executa lucrari de udare, copostare, plantare, si ingrijire pe 3000 de metri patrati. De fapt, Farm Riverpark este formata din cateva mii de cutii de lapte portabile si modulare, in care cresc plantele. Spre deosebire de ferma conventionala, la Riverpark, ferma se poate ridica si muta intr-o singura zi, in caz de furtuna sau uragan. Aici compostul se realizeaza prin reciclarea deseurilor menajere, care provine de la bucataria restaurantului. Amestecul din ghiveci este mai dens avand scopul de a retine mai bine apa. Aici se produc rosii, vinete, ridichi, morcovi, ierburi, bame, castraveti, fasole, mazare, capsuni, salata si laptuci. Bucatarii viziteaza ferma si fac comenzi, care sunt onorate a doua zi dimineata cat mai devreme posibil.
Ferma urbana in cutii de lapte se poate transporta, in camioane. La inceputul anul se infinteaza rasadurile care apoi sunt transplantate in cutiile de lapte si transportate la locul de destinatie. In general in perioada de iarna se poarta discutii cu clientii pentru a se face planurile de cultura tinand cont de preferintele acestora si de posibilitatile concrete de realizare.