Produsele ecologice din Romania se pot vinde in SUA


Certificarea pentru produse ecologice obtinuta de producatori in Romania va fi suficienta pentru exportul in SUA.

Producatorii români vor putea exporta produse ecologice in Statele Unite ale Americii (SUA) doar cu certificarea obtinuta in Romania, aceasta fiind recunoscuta si peste Ocean, a declarat pentru Agerpres, comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos.

Ciolos a subliniat ca acordul intre UE si SUA va conduce la o crestere a schimburilor comerciale dintre cele doua zone, existand totodata un potential mai mare de export pentru produsele ecologice procesate de pe piata UE.

Cu siguranta va exista o crestere a schimburilor comerciale intre UE si SUA, mai ales pe produse procesate. In SUA este un potential de export mai mare pentru ca multe produse proaspete ecologice sunt vandute si local, insa pentru produsele procesate, mai elaborate, este clar ca UE va avea o oportunitate mult mai mare pentru ca pe piata americana cererea pentru produse ecologice procesate este mai mare decat productia'', a subliniat Dacian Ciolos.


 

Cititi mai mult:

Producatorii agricoli români vor putea exporta mai usor în SUA

Certificarea pentru produse ecologice obţinută de producători în România va fi suficientă pentru exportul în SUA. [Evenimentul Zilei] 15/02/2012

 


Cautare