Multi oameni vor sa practice o metoda de agricultura placuta si naturala, si care face munca mult mai usoara.
Gandirea unui fermier ce voieste sa practice o asemenea metoda se bazeaza pe intrebarea: Ce ar fi sa nu fac asta? El va ajunge in cele din urma la concluzia ca nu este nevoie de arat, nu este nevoie sa fertilizeze, nu e nevoie de tratamente chimice. Daca trage linie, constata ca sunt foarte putine activitati care sunt neaparat necesare.
Motivul pentru care tehnicile complicate inventate de om par a fi necesare este ca echilibrul natural a fost in prealabil asa de tare destabilizat incat pamantul a devenit dependent de ele. Acest mod de gandire nu e valabil doar la agricultura, dar si in alte aspecte ale societatii umane. Medicamentele devin necesare atunci cand oamenii creaza un mediu nesanatos. Scolarizarea devine necesara cand omenirea creaza un mediu in care o persoana trebuie sa fie educata doar pentru a putea trai.
Aproape toata lumea crede ca natura este o chestie buna, dar putini pot sesiza diferenta dintre natural si nenatural. Daca un singur mugure este taiat cu foarfeca de pe o creanga, acest fapt poate crea pagube ireparabile. Cand cresc in armonie cu forma lor naturala, crengile se separa alternativ de trunchi si frunzele primesc uniform lumina solara.
Sursa: Masanobu Fukuoka