Agricultura ecologica in Goesan

Provincia Chungcheong de Nord este singura provincie din Coreea de Sud fara iesire la mare, fiind situata in interior si departe de cele trei coaste ale Peninsulei Coreene.

Judetul Goesan este amplasat in mijlocul provinciei si este format aproape in intregime de munti si dealuri, acoperind o suprafata de 842 kilometri patrati si avand o populatie de doar 37000 de locuitori. Regiunea este o zona rurala tipica in care oamenii se ocupa cu agricultura, in special cu cultivarea verzei, porumbului si ardeiului iute. Judetul se indreapta acum spre o agricultura ecologica, incercand sa dezvolte durabil industria agricola locala. Judetul si-a schimbat cursul spre agricultura ecologica pentru a profita mai bine de resursele naturale abundente, respectiv de cei 38 masivi muntosi, de padurile dense si resurse bogate de apa si minerale.

Agricultorii au ales sa nu foloseasca ingrasaminte chimice sau pesticide agricole. Societatea Internationala de Cercetare in Agricultura Ecologica (ISOFAR) a gazduit Expozitia Internationala Organica Goesan din 2015, la care au participat 264 de firme si ferme ecologice din 26 de tari inclusiv din SUA, Japonia si Germania. Expozitia a prezentat standuri si straturi de culturi agricole aflate in rotatie, tehnologii de cultivare si metode de gradinarit ecologic.

 

 


Cautare