Finlanda, partenera la Saptamana Verde

Intre 18 si 27 ianuarie 2019, Centrul Messe din Berlin organizeaza expozitia internationala “Saptamana Verde, de mare importanta pentru agricultura, alimentatia si horticultura mondiala.

Partenera expozitiei este Finlanda, tara ce a venit cu motto-ul "Salutari din Wilderness". Alimentele din agricultura arctica vor fi prezentate la standul finlandez, precum cerealele adaptate la climatul subpolar sau carnea de ren din regiunile polare. In prezent, aproximativ 13% din suprafața agricola totala a Finlandei este cultivata ecologic. Principalul produs finlandez din sectorul ecologic este ovazul, dar si graul, si secara sunt tot la fel de importante. Cu toate acestea, resursele centrale ale bioeconomiei din cea mai nordica tara agricola UE sunt padurile de conifere si din alte specii. Avand 13 milioane de hectare de paduri, Finlanda are cea mai mare zona de colectare ecologica a fructelor din UE.

La Messe Berlin sunt asteptati peste 1.700 de expozanti din aproximativ 65 de tari si peste 400.000 de vizitatori si comercianti privati. Cu ocazia acestui eveniment are loc si Forumul global pentru alimentatie si agricultura in perioada 17. - 19 ianuarie 2019, intre orele 10-18 ,organizat de Ministerul Federal German al Alimentatiei si Agriculturii. Forumul Global pentru Alimentatie si Agricultura (GFFA) ofera oportunitati pentru politici agricole, afaceri, stiinta si societatea civila, sub motto-ul "Agricultura digitala - solutii inteligente pentru agricultura viitorului".


 

 


Cautare